Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Trànsit posa en marxa una campanya preventiva de controls intensius de transport escolar i de viatgers

ACN Barcelona.-El Servei Català de Trànsit (SCT) posa en marxa aquest dilluns i fins al proper diumenge una campanya intensiva de controls de transport escolar i de menors, i també […]

Avatar
Agències 23/11/2020

ACN Barcelona.-El Servei Català de Trànsit (SCT) posa en marxa aquest dilluns i fins al proper diumenge una campanya intensiva de controls de transport escolar i de menors, i també de viatgers, tant en zona interurbana com en zona urbana. La campanya es desplega conjuntament amb Mossos d’Esquadra i les policies locals. Els agents vigilaran sobretot les condicions administratives del servei. Entre d’altres, controlaran si tenen autorització administrativa per a fer el servei, l’ús de sistemes de seguretat passiva com el cinturó o els sistemes de retenció infantil, o el compliment de les parades i itineraris fixats. Trànsit ha recordat que el cinturó de seguretat també s’ha de portar cordat en autobusos i autocars, tant en vies urbanes com interurbanes.

L’any passat es van fer dues campanyes de control de transport escolar i de menors, i de viatgers i es van posar un total de 161 denúncies. D’altra banda, Trànsit recupera aquesta setmana la campanya ‘Passatgers segurs, a l’autocar també’, impulsada el 2018 i que consisteix en la difusió de material audiovisual per donar informació als usuaris de transport escoltar i de viatgers sobre les normes de seguretat per evitar riscos.