Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

Tots els pàrquings de B:SM incorporen cobertura mòbil de banda ampla

ACN Barcelona.-Barcelona Serveis Municipals (B:SM) ha dotat de cobertura mòbil de banda ampla 40 aparcaments de la seva xarxa. A partir d’ara, els usuaris tindran més connectivitat per poder fer […]

Agències 11/11/2020

ACN Barcelona.-Barcelona Serveis Municipals (B:SM) ha dotat de cobertura mòbil de banda ampla 40 aparcaments de la seva xarxa. A partir d’ara, els usuaris tindran més connectivitat per poder fer trucades, navegar per internet i utilitzar serveis de valor afegit com l’accés als vehicles compatits, l’ús de punts de recàrrega mitjançant o la utilització dels punts de recollida del comerç electrònic. La instal·lació l’ha dut a terme Cellnex Telecom, que ha equipat els aparcaments amb tecnologia DAS que permet oferir cobertura mòbil 3G i 4 G sense pèrdua de senyal. Això permetrà donar servei a totes les operadores amb l’excepció de Movistar, i està preparada per adaptar-se al 5G.

En total, s’han disposat més de 500 petites antenes repartides per les plantes de tots els aparcaments, amb especial incidència en caixers, centres de control o punts de recàrrega de vehicles elèctrics. El projecte ha suposat una inversió d’1MEUR i inclou el manteniment integral de la infraestructura. Els avantatges associats a una major connectivitat permetran desplegar noves aplicacions i realitzar una conversió cap a “Centres de Serveis sota una òptima d’aparcaments intel·ligents”, ha informat B:SM.