Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Tot apunt pel concert de l’Associació Messies Participatiu a L’Auditori d’aquest divendres

ACN Barcelona.-L’Associació Messies Participatiu torna aquest divendres als escenaris amb un concert a L’Auditori després de més d’un any sense fer-ho a causa de la crisi provocada per la pandèmia, […]

Avatar
Agències 22/07/2021

ACN Barcelona.-L’Associació Messies Participatiu torna aquest divendres als escenaris amb un concert a L’Auditori després de més d’un any sense fer-ho a causa de la crisi provocada per la pandèmia, i aquest dijous han fet l’assaig general al mateix Auditori amb prop de 300 cantaires. En aquesta ocasió es recupera el concert que s’havia previst fer la primavera del 2020, amb el mateix conjunt artístic d’aleshores, encapçalat pel director Jordi Casas. El programa inclou el ‘Gloria’ de Vivaldi i el ‘Te Deum’ de Charpentier. Tots els participants a l’assaig s’han hagut de fer un test d’antígens.

Des del passat 12 de juny, 250 cantaires de l’Associació preparen aquestes dues obres amb Jordi Casas. Des de l’Associació, a banda de l’ús de la mascareta i la distància de seguretat entre cantaires, s’han buscat locals d’assaig molt grans i amb ventilació, com ara l’antiga Fabra i Coats o l’escola Sagrada Família d’Horta, on s’ocupa un espai exterior. Als darrers assajos, ja s’havien fet test d’antígens a tots els participants i s’han tornat a fer aquest dijous. A més dels cantaires de l’Associació, el cor s’ampliarà amb la participació de cinquanta components de la Coral Cantiga. També hi participen les sopranos Ulrike Haller i Delia Agúndez, la contralt Marta Infante, el tenor Carles Prat i el baríton Josep-Ramon Olivé. L’orquestra, aquesta vegada, serà l’Orquestra de Cambra Terrassa 48, que oferirà, a més, la Simfonia en sol menor de Hasse.