Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Torrent veu “incomprensible” que l’Estat convoqui ajudes a la indústria 4.0 “en ple agost i amb un termini tan curt”

ACN Barcelona.-El Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme ha obert la línia d’ajuts ‘ACTIVA Financiación’ en l’àmbit de la Indústria Connectada 4.0, amb un termini per presentar sol·licituds de dotze dies, […]

Avatar
Agències 07/08/2021

ACN Barcelona.-El Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme ha obert la línia d’ajuts ‘ACTIVA Financiación’ en l’àmbit de la Indústria Connectada 4.0, amb un termini per presentar sol·licituds de dotze dies, del 6 al 17 d’agost. El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha reclamat a l’Estat espanyol que ampliï el termini d’aquests ajuts per tal de “garantir que les ajudes arribin a totes les empreses del país”. “És incomprensible que el Ministeri hagi publicat la convocatòria per les ajudes a la indústria 4.0 en ple mes d’agost i amb un termini tan curt”, ha declarat.

En aquest sentit, Torrent ha qualificat la decisió “d’insòlita” i ha afegit que “referma el Govern en la necessitat que els fons Next Generation es gestionin des de Catalunya, en contraposició al centralisme que no s’adequa a les necessitats del teixit empresarial català”. Els ajuts, finançats precisament amb aquests fons europeus, estan adreçats a empreses industrials amb projectes que promoguin la transformació digital i la millora de la seva sostenibilitat ambiental gràcies al procés de digitalització. Aquesta actuació busca donar suport a projectes d’investigació, desenvolupament i innovació que aportin major valor afegit a les empreses industrials. Els ajuts tenen un pressupost disponible de 95 milions d’euros, dels quals 80 milions seran en forma de préstec reemborsable amb un tipus d’interès 0% i els 15 milions restants seran en forma de subvenció.