Divendres, 22 d'octubre de 2021 - Edició 1183
La República

Torrent, sobre Companys: “Avui ens mantenim fidels als seus valors i continuarem la seva lluita”

ACN Barcelona.-El president del Parlament, Roger Torrent, ha assegurat que avui, 80 anys després de “l’assassinat” del president Lluís Companys, els seus valors continuen vigents. “Avui ens mantenim fidels als […]

Avatar
Agències 15/10/2020

ACN Barcelona.-El president del Parlament, Roger Torrent, ha assegurat que avui, 80 anys després de “l’assassinat” del president Lluís Companys, els seus valors continuen vigents. “Avui ens mantenim fidels als seus principis i continuarem la seva lluita”, ha afegit després de fer l’ofrena floral davant la tomba de Companys al cementiri de Montjuïc. Torrent també ha lamentat que cap president del govern espanyol ni cap d’estat hagi demanat disculpes de manera formal per l’afusellament del president de la Generalitat a diferència del que han fet països com França i Alemanya. “No volem venjança, volem justícia. El que volem és memòria per al president Companys”, ha defensat.

Torrent ha començat el seu discurs recordant que Companys és “l’únic president europeu democràtic afusellat” i ha defensat que la seva lluita política i social continua guiant la societat catalana 80 anys després. En un moment de crisi social derivada per la pandèmia de la covid-19, Torrent ha dit que es necessita una “resposta progressista i d’esquerres” per tal que “ningú quedi enrere”. I pel que fa al “conflicte irresolt” amb l’Estat perquè, segons ha dit, el govern espanyol ha desistit de fer política, Torrent ha remarcat que cal aprendre del mestratge de Companys. “Avui mantenim ben viu el record de Companys i de les seves lluites i anhels, que són els que compartim majoritàriament la societat catalana 80 anys després de ser afusellat”, ha conclòs.