Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Torrent reclama al govern espanyol ampliar el termini dels ajuts europeus convocats “en ple agost i sense avís previ”

ACN Barcelona.-El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha reclamat al govern espanyol que ampliï el termini de dues línies d’ajut dels fons Next Generation que s’han obert “en ple […]

Avatar
Agències 20/08/2021

ACN Barcelona.-El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha reclamat al govern espanyol que ampliï el termini de dues línies d’ajut dels fons Next Generation que s’han obert “en ple agost i sense avís previ”. En una carta a la ministra d’Indústria, Reyes Maroto, el conseller expressa la “indignació” del sector industrial per la convocatòria d’aquests dos ajuts: un per donar suport a projectes que promoguin la transformació digital i la millora de la sostenibilitat ambiental de les empreses industrials, i un altre per a projectes industrials de recerca, desenvolupament i innovació de la indústria manufacturera. Torrent ha dit que si no s’amplia el termini per acollir-s’hi es cometrà “una injustícia”.

El conseller d’Empresa i Treball ha assegurat a la carta que cal que el ministeri escolti el sector empresarial català i modifiqui i adapti les característiques de les línies d’ajut “ampliant terminis i millorant-ne la comunicació”. “La celeritat ha d’anar acompanyada d’un calendari, uns terminis i la informació adequada per tal d’assegurar que les empreses susceptibles a acollir-s’hi poden fer-ho efectivament”, ha argumentat Torrent. Segons el conseller, la situació detectada aquest agost és “incomprensible” i s’hauria pogut evitar si la gestió es pogués fer directament des de Catalunya. “És una obvietat que qui millor coneix les necessitats i el funcionament del teixit empresarial, especialment de les pimes, són les administracions properes”, ha dit.