Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Torrent obre ronda de consultes telefòniques per comprovar si hi ha algun candidat amb possibilitats de ser investit

ACN Barcelona.-El president del Parlament, Roger Torrent, ha començat aquest divendres la ronda de consultes amb els grups per comprovar si hi ha algun candidat amb possibilitats reals de ser […]

Avatar
Agències 02/10/2020

ACN Barcelona.-El president del Parlament, Roger Torrent, ha començat aquest divendres la ronda de consultes amb els grups per comprovar si hi ha algun candidat amb possibilitats reals de ser investit president de la Generalitat, després de la inabilitació de Quim Torra. Les consultes es faran per via telefònica. Ciutadans serà el primer, ja que té més representació a la cambra, i la ronda continuarà amb JxCat, ERC, PSC-Units, CatECP, CUP i PPC. La ronda de consultes s’ha d’haver enllestit el 15 d’octubre.

Si després d’aquestes consultes constata que hi ha un diputat que pot ser candidat, perquè té possibilitats reals de ser investit, ha de fer la proposta i convocar el ple d’investidura.En cas contari, si Torrent no detecta que hi hagi cap candidat amb condicions reals per ser investit, materialitzarà un “acte equivalent” a la investidura fallida per tal d’evitar entrar en un període de bloqueig institucional. Això es podria fer mitjançant una resolució raonada del president, que s’hauria de publicat al BOPC.L’endemà de la publicació d’aquesta resolució començaria el còmput dels dos mesos previstos per investir un nou president abans de la dissolució automàtica del Parlament, que derivaria en una convocatòria d’eleccions.És amb tots aquests càlculs, si no hi ha candidat a la Presidència amb “expectatives reals” de ser investit, que Torrent ha situat les eleccions el 14 de febrer, per evitar que siguin entre setmana, ja que el termini formalment acabaria el 10 de febrer.