Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

Torrent es reuneix amb els sindicats de Nissan i promet que la reindustrialització és una “prioritat” pel Govern

ACN Barcelona.-El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, s’ha reunit aquest dilluns amb els sindicats de Nissan en una de les primeres reunions que ha concedit l’expresident del Parlament en […]

Agències 31/05/2021

ACN Barcelona.-El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, s’ha reunit aquest dilluns amb els sindicats de Nissan en una de les primeres reunions que ha concedit l’expresident del Parlament en el nou càrrec, que va assumir el dimecres passat. La trobada ha sigut una primera presa de contacte en la qual Torrent ha assegurat que està “molt interessat a conèixer de primera mà” la reindustrialització de Nissan, que “és una de les prioritats del Govern”, segons han indicat fonts d’Empresa i Treball a l’ACN. Al seu torn, els sindicats han reclamat al conseller que intensifiqui la recerca d’un recanvi industrial “real” per l’automobilística. “El temps s’està acabant”, ha indicat CCOO Nissan en un missatge a Twitter.

Nissan va anunciar fa un any que tancaria les tres fàbriques que té a Catalunya i que donen feina a 2.500 treballadors directament i a 25.000 indirectament, segons estimacions dels representants dels treballadors. Coincidint amb l’aniversari de l’anunci, la plantilla va cremar pneumàtics i va tallar la Ronda Litoral de Barcelona divendres passat per protestar per la manca d’avenços de la comissió que ha de trobar un substitut per la multinacional nipona.