Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Torrent: “És l’hora dels mestres. Ara cal donar totes les eines a la comunitat educativa i famílies”

ACN Barcelona.-“És l’hora dels mestres”. El president del Parlament, Roger Torrent, creu que les administracions han de centrar-se en donar suport a les escoles i als professionals docents, de cara […]

Avatar
Agències 30/08/2020

ACN Barcelona.-“És l’hora dels mestres”. El president del Parlament, Roger Torrent, creu que les administracions han de centrar-se en donar suport a les escoles i als professionals docents, de cara a l’obertura del nou curs escolar. En una entrevista a l’ACN, Torrent ha defensat que cal donar “totes les eines” a la comunitat educativa i a les famílies. I troba “necessari” que el professorat i l’alumnat rebin “tot el suport” per evitar que l’escola pública catalana “no funcioni”, tant des d’un punt de vista educatiu com social. A més, Torrent ha reivindicat la tasca d’ERC als departaments de Salut i Ensenyament durant la pandèmia, i ha deixat clar que als republicans “no els fa por” assumir les responsabilitats que els pertoquin: “No en defugirem mai”.

Torrent destaca a l’entrevista que obrir les escoles el 14 de setembre és un “element fonamental” que requereix d’un “esforç titànic”. “Hem d’ajudar al màxim”, ha afegit, tot reiterant que les administracions han de bolcar-se i implicar-se per aquest propòsit. El president de la cambra ha insistit en posar “totes les eines” perquè els professionals rebin el suport que necessitin.”Cal reforçar l’escola més que mai, és un gran element de cohesió social, irrenunciable d’igualtat d’oportunitats i d’ascensor social. És imprescindible per construir una societat més justa”, ha argumentat. Així, Torrent reclama que el professorat tingui les eines necessàries per garantir l’obertura de les escoles, i perquè les administracions dirigeixin “totes les atencions i decisions” perquè el personal docent estigui a punt el 14 de setembre.El president del Parlament també ha advertit que hi ha un “biaix” de classe i gènere que s’ha agreujat amb la crisi del coronavirus. Segons ha explicat, la situació sanitària no ha afectat tothom per igual, i que les repercussions familiars i de cures a les llars han recaigut “sobre les espatlles de les dones, com és habitual i ara amb més intensitat”.Finalment, Torrent ha destacat el paper d’ERC al capdavant dels departaments de Salut i Ensenyament: “S’ha demostrat que no ens fa por assumir les responsabilitats que pertoquin, i que a Esquerra no defugirem mai de la responsabilitat d’assumir les àrees que corresponguin. Sobretot si són cabdals per blindar les condicions de vida”.