Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Torrent demana reafirmar la defensa “insubornable” dels drets fonamentals davant l’auge del discurs de l’odi

ACN Barcelona.-El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, ha demanat aquest dimarts reafirmar la defensa “insubornable” dels drets fonamentals davant l’auge dels discursos de l’odi com la xenofòbia o […]

Avatar
Agències 26/01/2021

ACN Barcelona.-El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, ha demanat aquest dimarts reafirmar la defensa “insubornable” dels drets fonamentals davant l’auge dels discursos de l’odi com la xenofòbia o el masclisme. Torrent ho ha dit en el marc de l’acte institucional de commemoració del Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust que s’ha celebrat a la cambra catalana. Torrent ha alertat que aquesta defensa s’ha de fer també “al nostre país, on no som immunes a aquestes dinàmiques”. També ha recordat que “a les portes d’unes eleccions”, és “més necessari que mai” reafirmar-se en la defensa de la llibertat individual “i la dels pobles”.

Torrent ha fet una reflexió per intentar explicar perquè “societats avançades com les de l’Europa dels anys 30” van “abraçar el nazisme i el feixisme”. A parer del president del Parlament, la resposta es troba en una concatenació de factors, amb “l’odi” com a element principal. Un altre dels elements va ser la “indiferència” de la societat, que “quan se’n va voler adonar” ja no va poder fer res perquè “la bèstia era massa gran”.El president del Parlament ha recordat que l’holocaust nazi va comportar milions de víctimes, començant per la comunitat jueva però passant per altres com “el col·lectiu lgtbi, testimonis de jehovà, gitanos i evidentment dissidents polítics”.Per això ha opinat que la commemoració de l’holocaust “és també una advertència, la del perill de reprimir tota persona que no és com ells voldrien” i la de “l’amenaça del discurs de l’odi contra tot allò diferent i de la indiferència”.