Dijous, 22 d'abril de 2021 - Edició 1001
La República

Torrent defensa que hi ha d’haver un “acord global” per substituir Cuevillas i alhora investir Aragonès

ACN Barcelona.-L’expresident del Parlament i diputat d’ERC, Roger Torrent, ha defensat que no hi ha d’haver problemes per substituir Jaume Alonso-Cuevillas com a secretari segon de la Mesa però ho […]

Avatar
Agències 07/04/2021

ACN Barcelona.-L’expresident del Parlament i diputat d’ERC, Roger Torrent, ha defensat que no hi ha d’haver problemes per substituir Jaume Alonso-Cuevillas com a secretari segon de la Mesa però ho ha emmarcat en un “acord global”. “S’han de poder donar les dues coses. Substitució a la Mesa i al mateix temps investidura de Pere Aragonès”, ha defensat en una entrevista a ‘El Matí de Catalunya Ràdio’. D’altra banda, Torrent ha deixat clar que la prioritat i l’objectiu d’ERC és un acord amb Junts i ho considera “factible”. Així mateix, diu que els republicans no es plantegen cap altre escenari malgrat que s’hagi especulat amb un govern en solitari o en minoria d’ERC.

Torrent ha evitat entrar a valorar la renúncia de Jaume Alonso-Cuevillas com a secretari segon de la Mesa per discrepàncies amb la presidenta, Laura Borràs, argumentant que el nou cicle polític s’ha de basar en “relacions de confiança”. I això vol dir, segons Torrent, “no aprofitar els moments complicats dels altres”.Preguntat directament per si ERC donarà suport perquè la diputada de Junts Aurora Madaula substitueixi la vacant, Torrent ha respost que entén que “no hi ha d’haver problemes” per fer la substitució però ha recalcat que en un “acord global” s’han de poder tirar endavant les dues coses, tant la substitució de Cuevillas com, al mateix temps, la investidura d’Aragonès. La substitució a la Mesa s’haurà de votar al ple del Parlament i és necessari que ERC doni suport a la proposta de Junts perquè Madaula entri a l’òrgan de govern del Parlament.Pel que fa a les negociacions amb Junts, Torrent ha apuntat que semblava que estaven encallades pel rol del Consell per la República i ha considerat que amb la renovació de l’entitat, aquestes discrepàncies haurien de quedar superades. Així doncs, ha augurat que, superat aquest escull, s’hauria d’anar “relativament ràpid” en fer un acord.D’altra banda, el diputat d’ERC ha confirmat que en les negociacions encara no s’ha entrat a parlar de l’estructura del pròxim govern però ha volgut deixar clar que la prioritat dels republicans és un acord de coalició amb Junts. “És el que és possible, factible i fa mesos que ho treballem”, ha argumentat. No ha volgut entrar però en si considera que Junts va ‘de farol’ quan diu que estan disposats a facilitar un govern d’ERC en minoria i quedar-se a l’oposició.Preguntat pel discurs de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, en què va marcar distàncies amb el mandat de Torrent, l’expresident ha dit que “tothom és lliure de fer els discursos que cregui oportuns” i s’ha mostrat convençut que hi haurà continuïtat en molts projectes encetats. Així mateix, ha defensat que durant el seu mandat s’ha garantit que al Parlament es pugui parlar de tot i, segons ha recordat, per aquest motiu han estat querellats alguns dels exmembres de la Mesa.