Dimarts, 16 d'agost de 2022 - Edició 1482
La República

Torrent defensa que el 20% de l’impost nuclear és més del que destina l’Estat del seu cànon a l’Ebre i Tarragona

ACN Barcelona – El grup parlamentari de PSC ha demanat al govern que “es repensi i reconsideri” el percentatge (20%) que es preveu destinar a les comarques de les Terres […]

Agències 06/07/2022

ACN Barcelona – El grup parlamentari de PSC ha demanat al govern que “es repensi i reconsideri” el percentatge (20%) que es preveu destinar a les comarques de les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona del Fons de Transició Nuclear. El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha animat els diputats socialistes a demanar la corresponsabilitzar de l’Estat perquè també reverteixi en el territori part dels ingressos que recapta de l’activitat nuclear. “El govern espanyol recapta més de 300 milions anuals i l’esforç el fa el Govern de la Generalitat en solitari”, ha defensat el conseller. Torrent ha assegurat que el reglament, que s’ha d’aprovar el pròxim trimestre, s’està consensuant amb el territori. L’última reunió s’ha fet a Ascó aquest dimecres.

El PSC ha reclamat que es destini el 50% del Fons de Transició Nuclear en projectes estratègics a les cinc comarques de l’entorn de les centrals nuclears catalanes (Ribera d’Ebre, Terra Alta, Baix Ebre, Baix Camp i Priorat), però Torrent ha insistit que aquest increment d’inversió que es podria aconseguir amb l’aportació de Madrid. El Govern té previst destinar 312 MEUR (24 milions anuals fins al 2035) en projectes estratègics que contrarestin la pèrdua de “tres mil llocs de treball directes” que donen ara les plantes nuclears.