Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Torrent celebra que l’augment de les exportacions catalanes demostra la recuperació econòmica

ACN Barcelona.-El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha celebrat aquest dijous l’augment de les exportacions catalanes demostren la “recuperació de l’economia catalana” i donen un missatge “per a l’optimisme […]

Avatar
Agències 17/06/2021

ACN Barcelona.-El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha celebrat aquest dijous l’augment de les exportacions catalanes demostren la “recuperació de l’economia catalana” i donen un missatge “per a l’optimisme i l’esperança”. En declaracions a l’ACN, Torrent ha afirmat que l’economia catalana té unes “bases sòlides” i que “no ha perdut força”. “Hi ha un punt de partida molt positiu per afrontar el què ens ve i que definirà la Catalunya de futur i postcovid”, ha afegit el conseller d’Empresa i Treball. Les exportacions catalanes han augmentat un 72,4% a l’abril en relació al mateix mes de l’any passat, fins als 6.624 MEUR.

Torrent ha admès que aquest increment tan elevat es deu a l’aturada de l’economia de l’abril de l’any passat per la pandèmia però ha subratllat que les dades del període acumulat entre gener i l’abril d’aquest any milloren les del mateix període acumulat del 2019. “És una dada de fons estructural molt positiva, no només té a veure amb e procés de normalització després de la covid”, ha continuat Torrent, que ha insistit que “demostra un comportament de fons”.D’altra banda, el conseller també ha valorat que l’increment de les exportacions afecta sobretot a tres subsectors “punters”, com són els de l’automòbil, el tèxtil i el químic.