Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1711
La República

Torrent afirma que el MWC 2023 ha “superat expectatives” i enfortirà el teixit empresarial català

ACN Barcelona – El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha afirmat aquest dijous que el Mobile World Congress (MWC) 2023 ha “superat les expectatives”. Segons ha dit a la […]

Agències 02/03/2023

ACN Barcelona – El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha afirmat aquest dijous que el Mobile World Congress (MWC) 2023 ha “superat les expectatives”. Segons ha dit a la premsa un cop el saló ha tancat portes, l’esdeveniment ha servit d’aparador pel teixit empresarial català. “Sempre hem dit que la importància del Mobile va molt més enllà del mateix esdeveniment, que ha de crear ecosistema i ha de generar llegat”, ha ressaltat. En aquest sentit, ha celebrat que la cita no només posicioni Catalunya a escala internacional, sinó que també tingui una translació per les companyies catalanes. Tal com ha afegit Torrent, un de cada quatre visitants de la cita ha passat per l’estand organitzat pel Govern, una xifra que millora les xifres del 2019.

Segons ha explicat el conseller, les 104 empreses catalanes que han participat al MWC i al saló paral·lel per a start-ups 4YFN generar més de 15 milions d’euros de volum de negoci els propers 12 mesos gràcies a les reunions i visites mantingudes durant l’esdeveniment. Tanmateix, ha afegit que el 19% de les empreses ha tancat acords durant el propi congrés, una xifra que pot incrementar-se en els pròxims mesos.

Per a Torrent, les dades de visitants i negocis viscudes durant la darrera setmana confirmen que el saló s’ha recuperat un cop passada la pandèmia de coronavirus. ‘orgaització de la fira ha indicat que en total s’han reunit un total de 88.500 visitants, una dada superior a la prevista inicialment. Pel que fa a les firmes catalanes, el Govern ha assegurat que durant els quatre dies de l’esdeveniment han mantingut gairebé 6.000 reunions i visites, un 52% de les quals amb professionals estrangers.

<strong>“Relació permanent”</strong>

Per al conseller, l’edició del 2023 també ha servit per estrenar la “relació permanent” amb la GSMA, l’entitat organitzadora d’aquest saló de referència per a la tecnologia i el sector del mòbil. “El Mobile serà a Barcelona com a mínim fins al 2030 i estem convençuts que fins molt més enllà”, ha indicat. Així mateix, ha asseverat que “l’èxit” d’enguany, un cop passada la crisi sanitària, ajudarà a continuar caminant en un vincle positiu que, ha vaticinat, serà “per molts anys”.