Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Torra insta els empresaris a “allunyar-se de les elits desvinculades de la realitat del carrer”

ACN Barcelona.-El president de la Generalitat, Quim Torra, ha instat els empresaris “representants de l’economia real” a “allunyar-se de les elits desvinculades de la realitat del carrer i allunyades de […]

Avatar
Agències 05/07/2019

ACN Barcelona.-El president de la Generalitat, Quim Torra, ha instat els empresaris “representants de l’economia real” a “allunyar-se de les elits desvinculades de la realitat del carrer i allunyades de les persones”. “El país necessita del vostre compromís”, ha dit Torra aquest divendres al matí a la cloenda de la presentació de la Memòria Econòmica de Catalunya 2018 que elabora anualment el Consell General de Cambres de Catalunya. El president del Govern ha demanat als ens camerals que enviïn juntament amb les institucions catalanes el missatge que “l’economia va bé”: “Junts podem fer que aquest missatge d’esperança, de futurs, positiu, de país millor doni encara més força i reinverteixi en el vostre teixit empresarial”. Torra ha destacat que Catalunya “està en marxa” i l’economia té una evolució “positiva ben lluny de les previsions catastrofistes que alguns auguraven”. El president de la Generalitat ha assegurat que “en temps de post-veritats i de ‘fake news’ és imprescindible” comptar amb estudis “contrastats” com la Memòria Econòmica de Catalunya que ajudin a “rebatre” missatges “intoxicadors”.

L’estudi del Consell General de Cambres de Catalunya apunta que el 2018 va ser un “bon any en termes econòmics” i que l’economia del Principat “ha resistit prou bé” l’alentiment del comerç mundial. El document conclou que la internacionalització de les empreses catalanes ha continuat malgrat la recuperació del mercat interior la qual cosa mostra la “competitivitat” i “l’obertura” de les companyies catalanes però alhora avisa d’una major vulnerabilitat a l’evolució del mercat internacional. Les vendes a l’estranger de les empreses del Principat representen gairebé el 65% del total i el nombre de companyies exportadores regulars ha assolit el seu màxim històric amb 17.239. De fet, una de cada tres empreses exportadores de l’Estat està ubicada a Catalunya. Tanmateix, la directora de la publicació, Carme Poveda, ha alertat que la “major exposició a l’entorn internacional” de l’economia catalana pot fer que comenci a créixer per sota de l’espanyola aquest 2019 per primer cop en anys.