Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

Torra és el polític més ben valorat del debat de política general tot i que un 43,2% creu que no el va guanyar ningú

ACN Barcelona.-El president de la Generalitat inhabilitat Quim Torra és el polític més ben valorat del debat de política general celebrat al Parlament el 16 i 18 de setembre, segons […]

Avatar
Agències 09/10/2020

ACN Barcelona.-El president de la Generalitat inhabilitat Quim Torra és el polític més ben valorat del debat de política general celebrat al Parlament el 16 i 18 de setembre, segons el Centre d’Estudis d’Opinió (CEO). Concretament, els enquestats li posen un 4,93 fregant l’aprovat. En canvi, el cap de l’oposició i líder de Cs a Catalunya, Carlos Carrizosa, treu la pitjor nota amb un 1,93. Segons l’enquesta, un 43,2% considera que ningú va guanyar el debat i en segona posició hi ha els que creuen que el va guanyar Torra, un 16,4%. Una gran majoria, el 88,6%, creu que van predominar les crítiques i les acusacions i només un 6,1% hi va veure propostes per solucionar els problemes del país.

Pel que fa al rànquing de notes, per darrere de Torra se situa el president d’ERC al Parlament, Sergi Sabrià, amb un 4,66; seguit del diputat de la CUP Carles Riera (4,64); del president de JxCat al Parlament, Albert Batet (4,47); la presidenta de CatECP, Jéssica Albiach (4,12); el president de PSC-Units al Parlament, Miquel Iceta (3,54); el president del PPC, Alejandro Fernández amb un 2,61; i finalment el líder de Cs a Catalunya i cap de l’oposició, Carlos Carrizosa amb un 1,93.Un 52,9% dels enquestats diu que no coneixia que hi havia un debat de política general i dels que el van seguir, el 48,2% ho van fer amb poc interès mentre que un 41% assegura que ho va fer amb bastant o molt d’interès. La mitjana del grau de satisfacció del debat se situa en un 4,29 de mitjana i destaca que els votants de JxCat són els que es mostren més satisfets i, en canvi, els votants de Cs, els més insatisfets. Com a conclusió, el 57,5% considera que la situació seguirà igual després de l’últim debat de política general al Parlament, encara amb Quim Torra com a president de la Generalitat.