Dijous, 29 de setembre de 2022 - Edició 1526
La República

Torra diu que no pensa pagar les multes de la JEC: “Era el meu deure fer públic que l’Estat empresona a qui discrepa”

ACN Barcelona.-L’expresident del Govern Quim Torra ha afirmat que no pensa pagar les tres multes de la JEC que el Tribunal Suprem ha confirmat aquest dijous per incomplir “el deure […]

Agències 18/03/2021

ACN Barcelona.-L’expresident del Govern Quim Torra ha afirmat que no pensa pagar les tres multes de la JEC que el Tribunal Suprem ha confirmat aquest dijous per incomplir “el deure de neutralitat política” en període electoral. “Era el meu deure fer públic que al seu Estat, com va denunciar l’ONU, es persegueix els dissidents i s’empresona a qui discrepa”, ha replicat, en resposta a una piulada del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) que informa de la decisió. Torra també els retreu el tractament que li fan en el tuit, on es refereixen a ell com a “Joaquim Torra”: “Per vostès, el president Torra, rectifiquin”, els adreça.

El TS ha desestimat els recursos de Torra contra tres acords de la Junta Electoral Central (JEC) de 2019 que el multaven per incomplir el “deure de neutralitat política dels poders públics en període electoral”. L’alt tribunal ha confirmat dues multes de 3.000 euros i una de 2.500, ja que ha considerat que es tracta d’acords “conformes a dret” i veu les sancions “proporcionals”. Les multes són per l’exhibició de llaços grocs i altres símbols “partidistes” en façanes d’edificis públics, per l’emissió d’un missatge institucional per Sant Jordi amb contingut “coincident” al de formacions polítiques que es presentaven a les eleccions i per un correu dirigit a funcionaris.