Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Torra demana a Metsola i als responsables de la comissió Pegasus que es reuneixin amb “les víctimes” de l’espionatge

ACN Barcelona – Quim Torra ha demanat per carta a la presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola, al president de la Comissió Pegasus, Jeroen Lenaers, i a la ponent de […]

Agències 17/03/2023

ACN Barcelona – Quim Torra ha demanat per carta a la presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola, al president de la Comissió Pegasus, Jeroen Lenaers, i a la ponent de l’informe de la Comissió Pegasus, Sophie in T’Veld, que es reuneixin amb “les víctimes” de l’espionatge. Una missió d’investigació de la Comissió Pegasus viatja la setmana vinent a Madrid per recollir informació sobre l’afer, i l’ex president de la Generalitat lamenta que a les reunions programades que han transcendit als mitjans de comunicació hi reconeix “de manera sorprenent” una “absència important” de les persones espiades, com ell mateix. “Em sembla preocupant”, opina Torra, que es posa a disposició de la missió per explicar de primera mà la seva experiència.

“Jo mateix vaig ser espiat mentre exercia el càrrec de president de la Generalitat de Catalunya i, en cap moment, ningú m’ha demanat de parlar amb mi com a afectat”, indica Torra a la carta adreçada als tres representants europeus.

“Em sembla que caldria que la missió es reunís amb nosaltres, les víctimes, si vol saber què va passar en el cas d’espionatge a un grup objectivament identificable com és l’independentisme, per raó ideològica i amb motivacions clarament polítiques en un estat membre de la Unió Europea”, afegeix.