Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Torra critica que la CUP no detalli com arribar a la independència: “Cal aclarir certes vaguetats”

ACN Barcelona.-El president del Govern, Quim Torra, ha criticat que la CUP-CC no detalli com arribar a la independència: “Cal aclarir certes vaguetats”, ha dit durant la seva segona intervenció […]

Avatar
Agències 01/07/2020

ACN Barcelona.-El president del Govern, Quim Torra, ha criticat que la CUP-CC no detalli com arribar a la independència: “Cal aclarir certes vaguetats”, ha dit durant la seva segona intervenció al ple monogràfic sobre la covid-19, després de recordar que ell ha estat l’únic de la cambra que ha proposat un referèndum. Al matí el diputat Carles Riera havia carregat contra el Govern, i el president ha replicat: “No puc compartir el seu catàleg de despropòsits”. Torra ha tornat a insistir que Catalunya “necessita recursos ara”, i ha tornat a demanar que l’Estat acudeixi al MEDE. El president ha respost a Cs amb unes declaracions del vicepresident de Castella i Lleó, Francisco Igea (Cs), que a principis de maig avalava la gestió de Torra durant la pandèmia.

La consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha demanat “la implicació de tothom” per a encarar la crisi del coronavirus, i ha recordat que des del Govern s’ha impulsat diverses subvencions, ajuts i l’avançament d’un fons de cooperació local per ajudar a pal·liar les despeses sobrevingudes durant la crisi. Entre aquests ajuts, ha destacat l’acord de cooperació interinstitucional signat dimarts amb l’ACM i l’FCM de més de 2 milions d’euros d’inversió en totes les polítiques públiques destinades a eradicar la desigualtat entre homes i dones i abordar la violència masclista.La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, ha defensat l’aposta de la cultura en l’esfera digital durant el confinament, un sector que es va convertir en un “refugi mentre els sanitaris salvaven vides”. En aquest sentit, ha posat en valor el Pla de rescat del sector impulsat pel Departament de Cultura que va ajudar “a aturar el cop”. La consellera ha precisat que s’ha treballat en catorze plans de desconfinament per a la represa de l’activitat cultural, l’últim dels quals ha estat el del Sant Jordi del 23 de juliol, lliurat ja al Procicat.