Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

Torra, Carod-Rovira i Baños demanen una “estratègia institucional” de no acatar resolucions contràries a la immersió

ACN Barcelona.-L’expresident de la Generalitat Quim Torra, l’ex líder d’ERC Josep Lluís Carod Rovira i l’ex diputat de la CUP Antonio Baños defensen que cal una “estratègia institucional clara i […]

Agències 13/12/2021

ACN Barcelona.-L’expresident de la Generalitat Quim Torra, l’ex líder d’ERC Josep Lluís Carod Rovira i l’ex diputat de la CUP Antonio Baños defensen que cal una “estratègia institucional clara i assumida amb totes les conseqüències de no acatar resolucions contràries a la immersió en l’àmbit escolar”. Així s’expressen a través d’un article d’opinió publicat a ‘Vilaweb’ i ‘El Punt Avui’ que també signen Teresa Clota, Blanca Serra, Salvador Cardús, Núria Cadene, Àngels Martínez Castells, Isidor Marí i Teresa Casals. En el text també defensen que és “urgent i imprescindible” que des del Departament d’Educació s’ofereixi “suport legal” als centres afectats i a les seves comunitats educatives.

Després del cas de l’escola de Canet de Mar que ha de fer el 25% en castellà a un grup de P5 per ordre del TSJC, els signants de l’article lamenten que “quan es produeix un atac a la llengua, es passa molt ràpidament de dir que ‘el català no es toca’ dir que ‘no podem fer res davant d’una decisió judicial’ “.”Els poders executiu i legislatiu no estan subordinats al judicial en les democràcies reals. Si hi ha una majoria per a un model d’escola, cal fer-lo aplicar i defensar-lo per tots els mitjans. Assumint els riscos des del govern sense deixar els docents desprotegits davant de nous atacs”, afegeixen.