Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Torra anuncia una inversió de 25 MEUR al Sincrotró Alba el 2020

ACN Cerdanyola del Vallès.-La Generalitat invertirà 25 MEUR en al Sincrotró Alba, ubicat a Cerdanyola del Vallès. El president Quim Torra ho ha anunciat aquest dimecres durant una visita a […]

Avatar
Agències 18/09/2019

ACN Cerdanyola del Vallès.-La Generalitat invertirà 25 MEUR en al Sincrotró Alba, ubicat a Cerdanyola del Vallès. El president Quim Torra ho ha anunciat aquest dimecres durant una visita a l’accelerador de partícules en què ha detallat que 20 MEUR s’utilitzaran per crear quatre noves línies de llum que entraran en funcionament entre 2020 i 2023, dotant la instal·lació d’un total de dotze. Els 5 MEUR restants permetran posar en marxa un nou centre de microscòpia avançada que disposarà de dos dels aparells més avançats de tot l’Estat. L’anunci arriba la setmana en què es constituirà el Consell Consultiu del Pacte Nacional pel Coneixement, que segons Torra ha de ser un triangle entre les universitats, els centres de recerca i les institucions “per posar les bases del que ha de ser la revolució científica”.

Quim Torra ha posat en valor la feina que es duu a terme des del Sincrotró Alba en matèria de recerca i ha expressat el compromís de l’executiu català envers aquesta instal·lació: “Seguim apostant pel Sincrotró perquè segueixi esdevenint un referent a nivell europeu i l’any que ve hi invertirem 20 MEUR perquè es puguin posar en marxa quatre noves línies de llum addicional entre 2020 i el 2023”. D’aquesta forma, l’accelerador de partícules disposarà d’un total de dotze línies de llum l’any 2023. Torra també ha detallat que el Govern invertirà 5 MEUR per crear un nou centre de microscòpia avançada que disposarà de dos dels aparells més avançats de tot l’Estat. El president ha aprofitat la seva compareixença per recordar que “on Catalunya es juga el seu futur és en la recerca científica”. Les declaracions de Torra arriben la setmana en què es constituirà el Consell Consultiu del Pacte Nacional pel Coneixement, que integrarà universitats, centres de recerca i institucions “per posar les bases del que ha de ser la revolució científica”. Torra s’ha reunit amb l’equip directiu del Parc de l’Alba i posteriorment ha participat en una visita a l’interior del Sincrotró juntament amb la directora de la instal·lació Caterina Biscari, on ha pogut conèixer algunes de les investigacions que s’hi duen a terme.