Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

Torra afirma a Canyamars que l’1-O “diu quin és el camí” i alerta que “no hi ha excuses” per aconseguir la república

ACN Canyamars, Dosrius.-Quim Torra ha afirmat aquest dimarts a Canyamars, nucli de Dosrius (Maresme) i un dels municipis més petits on hi va haver càrregues policials ara fa dos anys […]

Agències 01/10/2019

ACN Canyamars, Dosrius.-Quim Torra ha afirmat aquest dimarts a Canyamars, nucli de Dosrius (Maresme) i un dels municipis més petits on hi va haver càrregues policials ara fa dos anys durant el referèndum de l’1-O, que l’acció d’aquell primer d’octubre “diu quin és el camí” que ha de seguir el moviment independentista català. “La fórmula la sabem, és una ciutadania apoderada i conscient dels seus drets civil, socials i polítics, que els defensen, i unes institucions al seu costat”. El president de la Generalitat també ha recordat que aquell dia es va votar “un estat independent en forma de república”, i per això ha assegurat que “aquest és l’objectiu, i no s’hi valen excuses”.

A parer de Torra l’1-O aporta “llum i llibertat” i ha assegurat que davant d’una ciutadania “apoderada i conscient” les institucions han d’estar “sempre” al seu costat.”El primer d’octubre és el dia que ens autodeterminem. La paraula ho diu tot, no et determina un altre, ets tu que et determines, és el poble que es determina i el que busca aquesta llibertat”, ha afegit.Per això ha reiterat que “la via és la del primer d’octubre, la del referèndum”, quan es va votar la constitució d’un estat independent en forma de república. “I aquest és l’objectiu, i no s’hi valen excuses”, ha indicat el president.