Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Torra adverteix que sense confrontar no es pot avançar cap a la independència i aposta per “desobeir lleis injustes”

ACN Prada.-El president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet seves les paraules que Carles Puigdemont va pronunciar fa dos dies a Prada, i avisa que sense confrontació no es […]

Avatar
Agències 23/08/2020

ACN Prada.-El president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet seves les paraules que Carles Puigdemont va pronunciar fa dos dies a Prada, i avisa que sense confrontació no es pot avançar cap a la independència. Torra ha demanat “arriscar” i deixa clar que caldrà “desobeir lleis injustes”. En aquest sentit, el president diu que no es pot ser equidistant. “El Parlament de Catalunya és la seu de la sobirania nacional o no ho és, però al mig no ens podem quedar”, ha assenyalat Torra. El president també ha volgut demanar disculpes pels “moments incomprensibles” que han viscut com a Govern i ha demanat fer autocrítica. Finalment, Torra ha tornat a reclamar “lideratges compartits” per poder tirar endavant el projecte independentista.

La clausura de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE) ha estat el lloc on el president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet seves les paraules que Carles Puigdemont va pronunciar al mateix lloc, dos dies abans. Torra ha reclamat una confrontació amb l’Estat ja que, si no es produeix no es podrà avançar cap a la independència. De fet, el president de la Generalitat ha cridat a “desobeir lleis injustes” per tal de poder tirar endavant el projecte independentista.El cap de l’executiu català considera que l’única manera de poder dur a la pràctica la independència és no acatant aquestes lleis. “Si ens creiem que la defensa de la llibertat d’expressió arriba fins a les últimes conseqüències ens ho creiem. Si ens creiem que la fugida del rei emèrit és un acte absolutament inconcebible i que ha de tenir conseqüències polítiques dels partits espanyols, ens ho creiem”, assenyala Torra. El president considera que en temes com aquests “no hi ha ni matisos ni grisos”, i creu que bona part de la ciutadania els comparteix. Demana disculpesEl cap de l’executiu ha volgut també demanar disculpes als ciutadans pels “moments incomprensibles” que hi ha hagut en el Govern. Torra ha demanat fer autocrítica per part dels partits i reconeix que els ciutadans poden estar molestos per la imatge que s’ha donat en alguns moments. Per això, aposta per “lideratges compartits” que representin els ciutadans i recorda que “així es va fer l’1-O”.Finalment, Torra ha demanat “prendre la iniciativa” i ha reconegut que “hi ha el risc” que la pandèmia “relegui” el projecte de la independència. Per això ha reconegut que en aquests “temps difícils” cal tornar a posar el focus en aquest també en aquest objectiu.La UCE ha distingit amb el premi Canigó el portal Vilaweb per la trajectòria del diari digital.