Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Torelló destina 448.000 euros en ajuts directes per pal·liar els efectes de la covid-19

ACN Torelló.-L’Ajuntament de Torelló (Osona) ha destinat 448.000 euros en ajudes a ciutadans i empreses que han patit els efectes econòmics i socials de la covid-19. Han estat ajuts directes […]

Avatar
Agències 10/09/2020

ACN Torelló.-L’Ajuntament de Torelló (Osona) ha destinat 448.000 euros en ajudes a ciutadans i empreses que han patit els efectes econòmics i socials de la covid-19. Han estat ajuts directes acordats pels quatre grups municipals que configuren la comissió. Concretament, s’han destinat 258.000 euros en ajuts socials a famílies i col·lectius vulnerables i 190.000 euros en suport a comerços, autònoms i empreses afectades per l’estat d’alarma i les restriccions. La factura de la pandèmia, però, serà “molt més elevada” al municipi perquè queda pendent de quantificar els serveis que no es van prestar i que caldrà compensar.

L’alcalde, Marçal Ortuño, ha destacat que la comissió va sorgir davant l'”emergència” de la pandèmia i ha agraït la bona entesa de totes les forces representades al consistori.Des del PSC, la portaveu Roser Roma ha admès que els recursos són limitats i que voldrien haver pogut ampliar les ajudes per arribar a més persones per reactivar tots els sectors econòmics. La regidora de JuntsxCat Neus Codina ha destacat també el treball conjunt de tots els partits i ha subratllat la necessitat de pensar més a mig termini, amb una revisió de les ordenances per l’exercici vinent i plans de promoció.Per últim, des de la CUP el regidor Jordi Casas ha valorat positivament les beques del casal municipal d’estiu perquè han arribat a famílies que “habitualment quedaven excloses”. També ha mostrat la predisposició a seguir treballant plegats per pal·liar els efectes de la pandèmia.