Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

Tono Folguera, sobre ‘Loli Tormenta’: “La pel·lícula arriba a un públic que no s’ha atrevit a aproximar-se a Villaronga”

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Un dels productors del film pòstum d’Agustí Villaronga ‘Loli Tormenta’ Tono Folguera ha assegurat que la pel·lícula és una tragicomèdia que arribarà a un públic que fins ara no s’ha atrevit a aproximar-se a la filmografia del cineasta. En una entrevista amb l’Agència Catalana de Notícies (ACN), Folguera ha afirmat que el llargmetratge és un “regal per a tots” que s’allunya del cinema habitual de Villaronga. L’històric actor Fernando Esteso, que interpreta un dels personatges de la cinta, ha subratllat que el millor homenatge pel desaparegut director és que la nova producció convidi el públic a descobrir la filmografia. ‘Loli Tormenta’ es preestrena aquest divendres a als Aribau Multicinemes i el 31 de març arribarà a les sales de cinemes.

Folguera ha explicat que la pel·lícula pòstuma de Villaronga és una “faula” que s’aproxima al “còmic” i que el cineasta els va sorprendre a tots. “És de les darreres coses que t’imaginaries que poder  fer”, ha comentat. “Una tragicomèdia on rius i plores amb molt de color i personatges extrems però entranyables”, ha definit. “És una mena de regal que ens ha fet a tots”, ha conclòs.

Publicitat

“Loli Tormenta ajudarà a descobrir un gran cineasta i esperem que porti a la gent a revisar una filmografia meravellosa”, ha expressat. “L’Agustí era conscient de la seva fase de la vida i va tenir ganes de regalar una pel·lícula molt oberta per a tota l’audiència”, ha indicat Folguera.

Pel que fa al rodatge del film, el productor ha explicat que va requerir “molt d’esforç” tant per Villaronga com per la resta de l’equip perquè feina molta calor. “Vam intentar crear el millor ambient de treball per l’Agustí. Quan va arribar al rodatge estava en unes condicions físiques una mica febles. Però l’Agustí era l’Agustí”, ha comentat.  

Durant l’entrevista amb l’ACN, el productor ha recordat que com que el director arribava els matins bé però al migdia estava molt cansat, l’equip va llogar un espai perquè Villaronga pugues descansar en alguns moments de pausa. “Per aquell sofà hi va passar tothom de l’equip en algun moment excepte l’Agustí”, ha destacat.

També ha aplaudit que el cineasta va poder tenir molt d’espai per centrar-se la interpretació dels actors més joves perquè els intèrprets més experts “van entendre la situació de l’Agustí”. “Tots els actors van ajudar molt perquè l’Agustí pugues dedicar temps al sector més jove”, ha explicat.

Per Folguera, treballar amb Villaronga va ser una experiència “molt intensa”. “L’Agustí m’anava gran”, ha ironitzat. “Va ser una experiència molt intensa veure l’Agustí entremig de dues càmeres. El veies al seu espai com movia les mans i veies com estava creant com si fos un director d’orquestra. Tenia al cap allò que la resta no veiem”, ha comentat. El productor ha explicat que Villaronga es va esforçar al màxim amb ‘Loli Tormenta’ i que “fins el darrer moment” va muntar la pel·lícula, el so i les músiques.

Per la seva banda, Fernando Esteso ha dit tenir “records” meravellosos del rodatge del film. Malgrat confessar que no sabia que faria un personatge “canalla” ha explicat que va ser tot un “repte” perquè el director va creure en ell. “Ja havíem fet ‘Incerta glòria’ i havíem congeniat. Quan vaig veure el personatge vaig veure que tenia molta carn i que era molt bo”, ha explicat.

“Espero que no ens posem tots a plorar perquè hem perdut un gran i professional director. Un amic entranyable que ningú sap com d’afectuós era”, ha comentat respecte l’estrena del film. Esteso ha assegurat que la tragicomèdia no ha perdut el segell propi de Villaronga i que el treball és un homenatge perquè fa un “gir total en les possibilitats i capacitats” del desaparegut cineasta.

L’actor ha explicat que en el rodatge al cineasta se’l veia “com sempre” preocupat per a tots els detalls i amb “vitalitat al servei de la pel·lícula”. Per l’intèrpret tot plegat “acabaria bé” si es pot aconseguir un Premi Goya pel director.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió