Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

TMB reforça la L9 Sud del metro amb trens cada 3 minuts i ofereix un autobús llançadora pel MWC

ACN Barcelona.-TMB reforçarà entre el 28 de juny i l’1 de juliol la L9 Sud, que enllaça el recinte firal Gran Via directament amb les terminals T1 i T2 de […]

Agències 25/06/2021

ACN Barcelona.-TMB reforçarà entre el 28 de juny i l’1 de juliol la L9 Sud, que enllaça el recinte firal Gran Via directament amb les terminals T1 i T2 de l’aeroport del Prat a l’hora punta del matí amb trens cada tres minuts amb motiu del Mobile World Congrés. L’empresa pública desplegarà senyalització informativa del congrésa les correspondències amb L1, L3 i L5 i a l’estació d’Espanya. A més, s’oferiran autobusos regulars de la línia H12, a través de la parada Plaça d’Europa. Addicionalment, l’organització del MWC ha contractat a TMB un servei especial d’autobusos que connectarà els dies 28, 29 i 30 de juny, de 8 a 20 h, el recinte firal de la Gran Via amb la plaça d’Espanya. Aquest servei s’acabarà a les 16h00 l’últim dia de fira, l’1 de juliol.

D’altra banda, en el context del Congrés Mundial del Mòbil 2021, TMB desenvoluparà dues experiències o d’aplicació de la tecnologia 5G al transport públic, mitjançant la difusió de continguts en alta definició a l’interior d’un autobús i un assistent de traducció simultània per a la informació a l’usuari, en col·laboració amb Telefónica i la Mobile World Mobile Capital.Així, un dels vehicles de TMB assignats al servei especial d’autobús llançadora entre la plaça d’Espanya i el recinte firal s’ha equipat amb un router 5G i pantalles ultrapanoràmiques mitjançant els quals es rebran i reproduiran en streaming continguts relacionats amb el MWC.Els mateixos dies, TMB desplegarà tres informadors amb dispositius mòbils tipus tauleta dotats de connectivitat 5G que permeten fer traducció simultània en 25 idiomes. Amb l’assistent de traducció simultània aquestes persones podran donar resposta als visitants del MWC sobre qualsevol informació requerida encara que no coneguin l’idioma en què es formuli. Els informadors se situaran a les parades d’inici i final de la llançadora d’autobusos que connectarà la plaça d’Espanya amb el recinte de la Fira 2.