Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

TMB proposa més vigilància, millorar la il·luminació i crear un fil musical per acabar amb l’assetjament al transport

ACN Barcelona.-TMB està preparant un pla contra l’assetjament per raó de sexe conjuntament amb la Diputació de Barcelona i col·lectius feministes que preveu enllestir al març. Així ho ha afirmat […]

Avatar
Agències 24/11/2020

ACN Barcelona.-TMB està preparant un pla contra l’assetjament per raó de sexe conjuntament amb la Diputació de Barcelona i col·lectius feministes que preveu enllestir al març. Així ho ha afirmat la presidenta de l’empresa pública i regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Rosa Alarcón, en una roda de premsa aquest dimarts. El projecte es troba en un punt “incipient” però ja contempla algunes mesures per fer del transport públic un espai segur per a les dones. Per exemple, es proposa millorar la il·luminació d’andanes i passadissos i “fins i tot incorporar un fil musical que generi un ambient més amable” al metro. També es planteja augmentar la presència policial i la vigilància, creant un sistema específic de càmeres de vídeo dins dels combois.

Pel que fa al bus, TMB vol augmentar a tots els autobusos de barri el sistema de bus a demanda, que ara mateix s’ha implementat “amb èxit” a Torre Baró. Una altra actuació que es vol dur a terme en aquesta xarxa és la millora de la visibilitat de les marquesines de les parades de bus. L’Ajuntament de Barcelona i la Diputació també consideren que cal iniciar una campanya de sensibilització en tots dos modes de transport que deixi clar que hi ha molts tipus d’assetjament sexual a banda dels que es castiguen per la via penal.