Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

TMB detecta tres afectats més per la seva exposició a l’amiant i eleva la xifra fins a 25

ACN Barcelona.-Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha informat aquest dimecres de tres nous afectats per la seva exposició a l’amiant i ha elevat la xifra de casos fins als 25. […]

Avatar
Agències 10/04/2019

ACN Barcelona.-Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha informat aquest dimecres de tres nous afectats per la seva exposició a l’amiant i ha elevat la xifra de casos fins als 25. D’aquests, 22 són engruiximents pleurals, dues de plaques pleurals no calcificades i una de placa pleural calcificada, tot i que cap d’aquestes afeccions es pot considerar greu ni ha requerit tractament mèdic, segons ha explicat la companyia amb dades de l’1 d’abril. Fins a aquesta data, ja han passat el reconeixement mèdic 855 treballadors convocats a les proves, xifra que equival al 80%. Les dades de TMB contrasten amb les facilitades dilluns pels sindicats, que a més dels 22 casos d’afeccions pulmonars en citava 22 més amb afectacions a la laringe, que l’empresa nega.

Els exàmens mèdics s’estan pràcticament des del novembre del 2018 mitjançant un TAC d’alta resolució, una tècnica de diagnòstic per la imatge més sensible que la radiografia i permet diagnosticar lesions toràciques de forma més precoç. Si es detecten anomalies radiològiques, es concreta una visita en què l’especialista fa una valoració i si s’escau n’ordena un seguiment.TMB també ha explicat que ha comunicat les dades al Comitè de Seguretat i Salut i el Comitè d’Empresa de Metro, com es fa regularment.