Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

TMB comença la instal·lació de desfibril·ladors automàtics a totes les estacions de metro

ACN Barcelona.-Transports Metropolitans de Barcelona ha començat la instal·lació de desfibril·ladors automàtics a les estacions de vuit línies de metro com a mesura de prevenció de les morts sobtades per […]

Avatar
Agències 05/08/2021

ACN Barcelona.-Transports Metropolitans de Barcelona ha començat la instal·lació de desfibril·ladors automàtics a les estacions de vuit línies de metro com a mesura de prevenció de les morts sobtades per aturada cardíaca amb la previsió que a finals d’any ja estiguin disponibles a tota la xarxa. Els aparells són del tipus desfibril·lador extern automàtic (DEA), que detecta i actua davant d’una aturada cardiorespiratòria. A més, els pot utilitzar qualsevol persona sense coneixements mèdics. Concretament, la setmana passada es van instal·lar 24 estacions de metro que fan funcions d’intercanvi amb altres transports ferroviaris i on en condicions normals es produeixen 1,3 milions de desplaçaments.

En total, hi ha 26 aparells instal·lats ja que dos d’ells ja ho estaven a l’estació Universitat de l’L1 en direcció Fondo i a la de Sagrada Família de l’L2 en direcció Badalona fruit de proves pilots anteriors. En cas d’haver-lo d’utilitzar, l’usuari ha de seguir les instruccions sonores que dona el mateix aparell. A més, un polsador permet comunicar-se directament amb el 112. El repartiment dels aparells és perquè es puguin utilitzar dins dels deu minuts posteriors a la crisi cardíaca.Després d’equipar els 26 intercanviadors i principals enllaços, passat l’estiu TMB continuarà la instal·lació dels desfibril·ladors en la resta d’estacions fins a completar la cardioprotecció de totes les 160 de què consta la xarxa abans que s’acabi el 2021. En paral·lel s’està duent a terme un ampli programa de formació del personal de Metro.Les estacions que ja disposen de desfibril·ladors són Av. Carrilet, Rambla Just Oliveras, Espanya, Universitat, Catalunya, Arc de Triomf, Clot, La Sagrera, Fabra i Puig de la línia 1; Passeig de Gràcia, Sagrada Família i Clot de la línia 2; Sants Estació, Espanya, Catalunya, Diagonal, Passeig de Gracia de la línia 3; Passeig de Gràcia de la línia 4; Cornellà Centre, Sants Estació, Diagonal, La Sagrera de la línia 5; Aeroport T1, Aeroport T2, Europa / Fira de la Línia 9 sud i La Sagrera de la Línia 9/10 Nord.