Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Tímida presència de banyistes a les platges de l’Alt Maresme el darrer cap de setmana en fase 1

ACN Sant Pol de Mar.-El bany recreatiu a les platges de l’Alt Maresme estarà permès a partir de dilluns –festiu a diverses ciutats de l’àrea metropolitana–, quan la regió sanitària […]

Avatar
Agències 30/05/2020

ACN Sant Pol de Mar.-El bany recreatiu a les platges de l’Alt Maresme estarà permès a partir de dilluns –festiu a diverses ciutats de l’àrea metropolitana–, quan la regió sanitària de Girona avanci a la fase 2 de desconfinament. Tot i això, alguns banyistes de la comarca han avançat el retorn a l’aigua i aquest dissabte ja s’ha pogut veure una tímida presència de banyistes en algunes platges de municipis com Canet de Mar, Sant Pol de Mar o Calella. També entraran en fase 2 aquest dilluns els municipis de Pineda de Mar, Santa Susanna i Malgrat de Mar. La resta de la comarca, en canvi, continuarà en fase 1, ja que el Maresme està dividit sanitàriament en dos i avança en el desconfinament a ritmes diferents.

Entretant, els ajuntament de la comarca es preparen a contrarellotge per tenir a punt al més aviat possible els protocols de seguretat i control d’aforament a les platges que requereixen l’estat d’alarma. En la majoria de casos, les mesures encara no estaran en marxa aquest dilluns, quan tampoc es preveu una arribada massiva de banyistes a la costa.La majoria de consistoris treballen per tenir a punt les mesures preventives a mitjans de juny. Calella, per exemple, controlarà l’aforament a través de la tecnologia i la intel·ligència artificial, a través d’una aplicació que fa un recompte del nombre de persones que hi ha en un determinat espai.En altres casos, com a Santa Susanna, es faran controls en els principals punts d’accés al litoral. Pineda, Sant Pol i Malgrat encara no s’han pronunciat sobre quines mesures concretes de control aplicaran, mentre que Canet de Mar considera que la gran superfície de la seva platja permet que no hi hagi aglomeracions i no es plategen mesures concretes.