Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

The Project deixa la gestió de la Sala Barts aquest diumenge

ACN Barcelona – The Project abandona aquest diumenge la gestió de la Sala Barts després que decidís no presentar-se al concurs públic convocat per l’Ajuntament de Barcelona. Segons la promotora, […]

Agències 17/04/2022

ACN Barcelona – The Project abandona aquest diumenge la gestió de la Sala Barts després que decidís no presentar-se al concurs públic convocat per l’Ajuntament de Barcelona. Segons la promotora, les discrepàncies amb “el detall i el contingut” del nou concurs per a la gestió del teatre, que limita l’ús a la música, feien “inviable” la continuïtat del projecte, basat en la “transversalitat i la multiescena”. Qui s’encarregarà de la gestió de l’espai seran les cooperatives Quesoni, L’Afluent i la Sala Upload que van guanyar la licitació, segons va informar el consistori. El darrer espectacle portat per The Project a la Sala Barts ha estat el passat divendres amb la proposta infantil ‘Luli Pampín’.

El projecte guanyador que gestionarà l’espai porta per títol ‘Músiques en Paral·lel’ i proposa un ús “intensiu” de la sala amb una fórmula que conjuga qualitat, vincle amb el sector local i internacional. La iniciativa de les tres cooperatives aposta per nous elements de programació vinculats a l’educació, la innovació, l’experimentació i la proximitat.

Les bases del concurs per a la gestió de la sala demanaven als candidats un projecte encarat a “un centre de programació, producció artística i cultural, realitzant suport al teixit musical, les arts escèniques i la creació de la ciutat”.

En aquest sentit, el consistori destaca que el projecte ‘Músiques en Paral·lel’ relaciona les dues sales (Sala Principal i Sala Club) amb una programació “molt coherent i complementària” i demostra “un gran coneixement” del territori i de la realitat cultural i associativa de la ciutat.

Les tres cooperatives han presentat “cartes de suport” al projecte d’entitats “tan rellevants” com el Taller de Músics, Xamfrà, l’ESMUC, la Fundació Tor Raval o la Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona, entre altres.

El projecte guanyador també ha presentat la millor oferta econòmica. Les bases recullen un cànon fix anual d’un mínim de 30.000 euros i l’oferta presentada per Quesoni, L’Afluent i la Sala Upload l’augmenta fins a 91.000. A més s’ha compromès a destinar 20.000 euros a projectes vinculats amb l’ensenyament i 20.000 a projectes de producció.