Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Territori preveu construir un accés alternatiu a la C-17 des de Sora i Montesquiu

ACN Vic.-Sora, Montesquiu, Sant Quirze de Besora i Vidrà tindran una nova connexió a la C-17. Els ajuntaments han acordat amb el Departament de Territori i Sostenibilitat el nou projecte, […]

Avatar
Agències 03/02/2021

ACN Vic.-Sora, Montesquiu, Sant Quirze de Besora i Vidrà tindran una nova connexió a la C-17. Els ajuntaments han acordat amb el Departament de Territori i Sostenibilitat el nou projecte, que permetrà evitar el pas per l’actual tram de la C-17z. El projecte es troba en fase de redacció i la intenció és que estigui aprovat en dos mesos. Preveu les actuacions necessàries per a la construcció d’un nou ramal d’incorporació, amb una longitud de 300 metres, en sentit Ripoll a l’enllaç de la C-17 de Sora i Montesquiu. Aquesta actuació tindrà un pressupost estimat de 450.000 euros.

Segons explica el Departament de Territori, s’han estudiat diverses alternatives d’actuació arran de l’últim despreniment que va afectar fa uns mesos la C-17z, enllaç de Sora i Montesquiu amb la C-17, i que en va causar el tancament a la circulació. En aquest talús, s’han produït diversos despreniments en els últims anys, motiu pel qual el Departament va dur a terme una anàlisi geològica i geotècnica, que va indicar la necessitat d’executar una actuació d’envergadura com la que s’ha impulsat.