Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Territori obre una nova convocatòria del Programa voluntari de compensació d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle

ACN Barcelona.-El Departament de Territori i Sostenibilitat, a través de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic (OCCC), ha obert la cinquena convocatòria del Programa voluntari de compensació d’emissions de gasos amb […]

Avatar
Agències 30/03/2021

ACN Barcelona.-El Departament de Territori i Sostenibilitat, a través de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic (OCCC), ha obert la cinquena convocatòria del Programa voluntari de compensació d’emissions de gasos amb efectes d’hivernacle. Es tracta d’una proposta destinada a entitats, associacions, fundacions o organitzacions no governamentals que duen a terme una tasca social a Catalunya, i que vulguin impulsar projectes que tinguin aquest objectiu. Aquests han de comportar també beneficis socials i ambientals per al territori i el conjunt de la societat catalana. La convocatòria n’estableix el tipus, els criteris de selecció i valoració, així com el nombre màxim de tones de gasos que poden reduir. El termini de presentació finalitza el pròxim 7 de maig.

Les accions realitzades gràcies a projectes aprovats en anys anteriors han estat d’allò més diverses amb propòsits com evitar el malbaratament alimentari o bé substituir calderes de gasoil o propà per d’altres de biomassa o per plaques solars. També s’han tirat endavant propostes pensades per a millorar el comportament energètic dels edificis, substituir vehicles de gasoil per altres d’elèctrics o instal·lar illes de calor amb renovables.Compromís amb les entitats socialsA més del benefici ambiental de la iniciativa, gràcies al foment de la reducció de les emissions, el Programa afavoreix que les entitats socials puguin obtenir un benefici econòmic que els permeti finançar alguns dels seus projectes. En el conjunt de les anteriors convocatòries, les entitats sol·licitants han cobrat 25.480 euros, gràcies a la venda de 2.548 crèdits de CO2. D’aquesta manera, el programa aposta per accions de mitigació alhora que apel·la a la implicació de la societat en la lluita contra el canvi climàtic.