Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023
Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023

Territori obre una convocatòria de 161 MEUR en ajuts per a la construcció de més de 3.100 habitatges de lloguer social

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El Departament de Territori obrirà aquest dimarts la convocatòria d’ajuts per valor de 161 milions d’euros per a la construcció de 3.116 habitatges de lloguer social repartits en 82 actuacions de 38 municipis. En la convocatòria, tenen prioritat les actuacions prèviament seleccionades del programa d’ajuts a la construcció d’habitatges enèrgicament eficients dels Fons Next Generation. El conseller de Territori, Juli Fernández, ha destacat que aquests ajuts són “una passa més per avançar el construcció d’un parc de lloguer assequible, permanents i que sigui suficient”. Les subvencions seran de fins a 700 euros per metre quadrat fins a un màxim de 50.000 euros per habitatge construït. Els habitatges han d’estar construïts al juny del 2026.

La majoria de les 82 actuacions estan concentrades a l’àmbit metropolità de Barcelona. Concretament, seran 45 amb 1.910 habitatges; seguit de lea vegueria de Girona, amb 10 actuacions i 270 habitatges. A la Catalunya Central, s’han previst 7 actuacions (192 habitatges), a la vegueria del Penedès 9 (333 habitatges), a la de Lleida 7 (175 habitatges), al Camp de Tarragona dues (208 habitatges) i a les Terres de l’Ebre dues més (28).

Publicitat

En el procés de selecció, al maig de l’any passat, s’hi van presentar 267 actuacions de 93 municipis i finalment s’han seleccionat 82 projectes repartits en 38 municipis, entre ells Barcelona, mentre que altres han quedat en espera. D’aquesta manera, si el sol·licitant renunciés o no aportés la documentació requerida podrien entrar nous projectes que ara estan en llista s’espera.

Els promotors dels projectes seleccionats que siguin titulars del sòl o del dret per edificat tindran cinc mesos per presentar la sol·licitud i la documentació corresponents. Els promotors d’habitatges que adquireixin el dret per edificar disposaran de fins a mig any. En el cas de les actuacions que estan a la llista d’espera, el termini serà de tres mesos des que rebin la notificació de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.

Entre els criteris de puntuació, s’ha tingut en compte si les actuacions estaven situades en municipis declarats com a àrees de demanda forta i acreditada, o si reservaven més del 25% de la promoció per a menors de 35 anys o per a casos per atendre meses d’emergència, persones amb discapacitats intel·lectual, col·lectius amb risc d’exclusió social, majors de 65 anys, refugiats o persones dependents, entre d’altres.

Segons el Departament de Territori, la xifra prevista inicialment de 3.116 habitatges pot variar i augmentar amb actuacions que ara es troben en llista d’espera i en funció dels imports que es vagin concretant per a cada cas.

Un dels requisits de la convocatòria és que els habitatges hauran d’estar construïts al juny del 2026 com a màxim. Seran pisos que tindran el règim de protecció oficial de caràcter indefinit i s’hauran de destinar a lloguer o cessió d’ús a ciutadans amb ingressos baixos.

Altres condicions és que els sòls han de ser de titularitat pública, que els habitatges tinguin una superfície mitjana de 75 metres quadrats i que incloguin criteris de sostenibilitat i eficiència energètica.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió