Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Territori invertirà 750.000 euros en una nova parada de bus a Gironella

ACN Gironella.-Gironella (Berguedà) comptarà amb una nova parada d’autobús a l’avinguda de Catalunya. El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, i l’alcalde de Gironella, David Font, han signat aquest dijous […]

Avatar
Agències 17/12/2020

ACN Gironella.-Gironella (Berguedà) comptarà amb una nova parada d’autobús a l’avinguda de Catalunya. El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, i l’alcalde de Gironella, David Font, han signat aquest dijous l’acord per a construir la parada, que permetrà als usuaris guanyar en seguretat i comoditat, en uns terrenys que cedirà l’Ajuntament. A banda, el Departament de Territori i el consistori han signat un segon conveni per a la cessió i l’execució d’obres de millora d’un tram de la C-1411z. Els dos acords comportaran la inversió, per part de l’executiu, de prop d’un milió d’euros.

La nova parada ocuparà una superfície de 1.500 metres quadrats. Actualment, l’Ajuntament, en coordinació amb el Departament de Territori i Sostenibilitat, està redactant el projecte constructiu de l’obra. La intenció és que els treballs es licitin la primavera vinent, amb un pressupost de 750.000 euros i un termini d’execució previst de sis mesos. Un cop construïda, l’Ajuntament serà l’encarregat del manteniment i gestió de la parada.Pel que fa a la C-1411z, la Generalitat cedirà al consistori un tram de prop d’un quilòmetre, entre l’encreuament amb la BV-4132 i el límit del municipi de Gironella amb Olvan. En aquest tram, l’Ajuntament executarà treballs de millora, com ara asfaltat, creació de passos de vianants elevats, instal·lació de noves baranes de seguretat a l’entorn del pont nou, la pavimentació de les voreres pendents o l’arranjament de vorals. Així mateix, serà l’encarregat del manteniment futur de tot el tram. Per la seva part Territori aportarà 200.000 euros per tal que el govern municipal executi les obres.