Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

Territori inverteix 1 MEUR per construir una rotonda a l’accés de la urbanització Llac del Cigne de Caldes de Malavella

ACN Caldes de Malavella – El Departament de Territori invertirà 1,1 milions d’euros (MEUR) per construir una nova rotonda a l’accés de la urbanització Llac del Cigne de Caldes de […]

Agències 13/02/2023

ACN Caldes de Malavella – El Departament de Territori invertirà 1,1 milions d’euros (MEUR) per construir una nova rotonda a l’accés de la urbanització Llac del Cigne de Caldes de Malavella (Selva). Les obres, que permetran substituir l’actual encreuament que hi ha a la GI-673, començaran aquest mes de març i s’allargaran durant mig any. El conseller Juli Fernández, que avui ha signat el conveni amb l’Ajuntament per tirar endavant l’obra, ha subratllat que “amb aquesta intervenció, la urbanització i Caldes tindran uns accessos millors”. Actualment, per aquest tram de la GI-673 cada dia hi circulen uns 8.200 vehicles. La nova rotonda tindrà un diàmetre de 50 metres i es complementarà amb un vial d’accés cap a la urbanització.

El conseller de Territori i l’alcalde de Caldes, Salvador Balliu, han signat aquest dilluns el conveni que permetrà tirar endavant les obres de la nova rotonda. Els treballs tindran un pressupost d’1,1 MEUR i començaran aquest març, amb un termini d’execució de mig any.

“Amb aquesta intervenció, la urbanització del Llac del Cigne i Caldes de Malavella tindran uns accessos millors”, ha assenyalat el conseller. Juli Fernández ha emmarcat l’obra dins les actuacions del Govern per millorar la xarxa viària “amb dos objectius principals: la seguretat i fer més fluid el trànsit”.

En concret, les obres consistiran en la construcció d’una nova rotonda i un vial d’accés a la urbanització el Llac del Cigne, un tram per on circulen 8.200 vehicles diaris. Aquesta rotonda substituirà l’actual encreuament en forma de T situat al quilòmetre 2,4 de la GI-673, que enllaça amb l’accés a la deixalleria municipal i la urbanització Can Solà Gros. El nou giratori tindrà un diàmetre de 50 metres.

L’obra també proporcionarà una major permeabilitat a la carretera, ja que incorporarà els passos de vianants i els trams de vorera necessaris per a garantir el pas del veïnat dels dos nuclis situats a banda i banda de la GI-673. Així mateix, s’adaptarà la xarxa de drenatge i d’enllumenat existents.

El conveni formalitzat avui estableix que Territori finançarà i executarà les obres i l’Ajuntament de Caldes de Malavella assumirà el nou vial que es construirà des de la nova rotonda fins al carrer de Llevant de la urbanització.