Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Territori i Sostenibilitat millorarà un tram de la travessera de l’N-II a Mollerussa

ACN Mollerussa.-El Departament de Territori i Sostenibilitat executarà en el primer trimestre de l’any que ve una actuació per a millorar la mobilitat i garantir la seguretat en el tram […]

Avatar
Agències 04/12/2019

ACN Mollerussa.-El Departament de Territori i Sostenibilitat executarà en el primer trimestre de l’any que ve una actuació per a millorar la mobilitat i garantir la seguretat en el tram urbà de l’N-II al seu pas per Mollerussa. El projecte, que ja està redactat i pressupostat en 40.000 euros, inclou diverses actuacions com ara repintar tota la travessia urbana i ordenar tres encreuaments; concretament els que uneixen la via amb els carrers del Palau, President Macià i Ronda de Sant Pere. En aquests punts, es definirà un tram de carril central d’espera per a facilitar els girs a l’esquerra amb les condicions adequades de seguretat. A més, també es millorarà la rugositat i l’adherència del ferm d’aquests trams per reforçar la senyalització.

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, ha explicat en què consisteix l’actuació en el transcurs d’una reunió amb l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona. “Es tracta d’un projecte que no té un gran pressupost econòmic però si que té un gran valor estratègic”, ha indicat. A més, Gavín també ha manifestat que durant les dues setmanes que poden durar els treballs es produiran afectacions a la mobilitat però que, d’una forma coordinada entre el departament i l’ajuntament, es buscarà la manera de minimitzar-les.La reordenació d’aquest tram, que rep el nom de carrer de Ferrer i Busquets, ve motivada després de la reforma del centre de la ciutat a través del Pla de Barris que ha modificat els usos viaris en aquesta part del municipi, segons ha indicat Solsona, que ha agraït al secretari d’Infraestructures i Mobilitat la voluntat del departament de tirar endavant aquesta actuació estratègica per la ciutat.A la reunió, també hi han assistit la directora dels Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat, Dolors Tella; el cap del Servei Territorial de Carreteres de Lleida, Jordi Benet; el regidor d’Urbanisme i Planificació, Pere Garrofé, i el de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Ramon Teixidó.