Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

Territori i Sostenibilitat adjudica 100 MEUR per a la millora de ferm

ACN Barcelona.-El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha adjudicat 101,6 MEUR a deu nous contractes per a la millora del ferm a les carreteres de la seva […]

Avatar
Agències 30/10/2020

ACN Barcelona.-El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha adjudicat 101,6 MEUR a deu nous contractes per a la millora del ferm a les carreteres de la seva titularitat durant els pròxims quatre anys. Aquests s’emmarquen en un nou model de conservació i manteniment dels 6.000 quilòmetres de carretera que pertanyen a la Generalitat. Aquesta partida sorgeix de la inversió de prop de 430 MEUR que la Generalitat ha destinat per aquests projectes innovadors. A més, és el primer cop que el Departament adjudica uns contractes específics per a la millora continuada del paviment; fins ara, estava inclòs en els contractes genèrics de conservació.

La primera inversió de 101,6 MEUR ha estat distribuïda tenint en compte la longitud i les característiques de la xarxa viària i del territori per on transcorre. D’aquesta manera, la inversió més gran, 29 MEUR ha anat destinada a la demarcació de Lleida; 25 MEUR a Barcelona; 23,5 MEUR a Girona i, per últim, 12,7 MEUR per al Camp de Tarragona i 11,2 MEUR per a les Terres de l’Ebre.A més dels més de 100 MEUR adjudicats, l’administració té damunt la taula 29 nous contractes que equivaldrien a 196,3 MEUR d’inversió. En els pròxims mesos licitarà les actuacions restants fins a sumar els 430 MEUR destinats a millorar la xarxa de carreteres de la Generalitat.L’objectiu del nou model de conservació de carreteres és desenvolupar una política de conservació de la xarxa viària que vagi més enllà de les tasques de manteniment tradicionals, i integrar-la en un procés més dinàmic de modernització i millora continuada.