Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Territori habilita un cercador per consultar l’estat de les cèdules d’habitabilitat i els metres quadrats dels immobles

ACN Barcelona.-L’Agència de l’Habitatge de Catalunya, adscrita a la Secretaria de l’Agenda Urbana i Territori del Departament de Territori i Sostenibilitat, ha habilitat un cercador a la seva pàgina web […]

Avatar
Agències 24/03/2021

ACN Barcelona.-L’Agència de l’Habitatge de Catalunya, adscrita a la Secretaria de l’Agenda Urbana i Territori del Departament de Territori i Sostenibilitat, ha habilitat un cercador a la seva pàgina web per consultar la situació en la qual es troba la cèdula d’habitabilitat d’un immoble i els seus metres quadrats útils. Aquesta nova eina permet fer la consulta si es té el número de cèdula o la referència cadastral de l’habitatge. Si no es té, el cercador dirigeix cap a la seu electrònica del cadastre, on es pot consultar la referència cadastral per adreça. El nou cercador també permetrà saber si el preu del lloguer és correcte segons el que marca l’Índex de referència de preus de lloguer.

El cercador permet consultar els metres quadrats útils de l’habitatge, una informació compresa en la cèdula d’habitabilitat. Des de l’entrada en vigor de la llei de contenció de rendes, els contractes de lloguer dels municipis inclosos dins la declaració d’àrees amb mercat d’habitatge tens no poden superar el preu per metre quadrat útil que consta en l’índex de referència de preus de lloguer. En paral·lel, a partir d’aquest dimecres ja es pot sol·licitar la còpia d’una cèdula d’habitabilitat de manera telemàtica a través del portal de tràmits de la Generalitat de Catalunya. L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ja ha informat d’aquesta novetat als API, els Administradors de Finques i els Col·legis d’Arquitectes, Aparelladors i Enginyers per tal que ho comuniquin als associats.