Dilluns, 25 de gener de 2021 - Edició 914
La República

Territori es prepara per a l’hivern a les carreteres amb 150 màquines llevaneus i l’emmagatzematge de sal

ACN Barcelona.-El Departament de Territori disposa de 149 màquines llevaneus i un centenar de punts d’emmagatzematge de sal per facilitar la mobilitat a les carreteres aquest hivern davant el fred […]

Avatar
Agències 24/11/2020

ACN Barcelona.-El Departament de Territori disposa de 149 màquines llevaneus i un centenar de punts d’emmagatzematge de sal per facilitar la mobilitat a les carreteres aquest hivern davant el fred i les possibles nevades. El departament activa anualment el Pla de vialitat hivernal per garantir la fluïdesa i seguretat a la xarxa de carreteres de la Generalitat, que sumen gairebé 6.000 quilòmetres, la meitat dels que conformen la xarxa de carreteres de tot Catalunya. La temporada d’hivern passada la xarxa viària va patir 106 afectacions en carreteres tallades per la neu (11), per risc d’allau (5) o per requerir l’ús de cadenes (90). Enguany, es disposa de 149 màquines -116 d’empenta i 6 equipades amb fresadora- i 103 punts per guardar la sal.

Bàsicament l’estesa de sal es fa de forma preventiva per evitar la formació de plaques de gel o que qualli la neu. Els mitjans es distribueixen segons les característiques de cada àmbit i de les incidències que es produeixen, per mitjà de 32 centres de conservació i manteniment repartits per tot el territori.La temporada passada, els equips de vialitat hivernal van recórrer més de 400.000 quilòmetres entre operacions preventives i la retirada de neu o plaques de gel. En un dia, les màquines llevaneus poden recórrer fins a 15.000 quilòmetres per a dur a terme les diverses operacions.

Relacionats