Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

Territori defensa els nous descomptes de la C-32 a Sitges per a conductors habituals: “Pagaran menys que l’any 2005”

ACN Sitges – El Departament de Territori i Sostenibilitat defensa l’entrada en vigor, el 2 de març, dels nous descomptes a la C-32 sud, al Baix Penedès i al Garraf. […]

Agències 03/02/2023

ACN Sitges – El Departament de Territori i Sostenibilitat defensa l’entrada en vigor, el 2 de març, dels nous descomptes a la C-32 sud, al Baix Penedès i al Garraf. Tot i les veus crítiques d’agents polítics, econòmics i socials d’aquestes comarques, des del Govern posen de manifest que les noves bonificacions a la barrera de Vallcarca –el peatge troncal de Sitges–, passen del 40% al 50% per als conductors amb mobilitat obligada –desplaçaments d’anada i tornada en un marge de 24 hores–. Això fa que a partir d’ara passin a pagar 3,90 euros, mentre que l’any 2005 es pagaven 4,47 euros. El nou preu és el més baix dels últims 18 anys, però des del Penedès es considera insuficient. Diumenge una marxa lenta recorrerà la via per reclamar la gratuïtat.

Territori posa en valor que les noves bonificacions fan caure sensiblement el preu per als conductors habituals, si bé el preu actual (4,36 euros) ja estava per sota del fixat l’any 2005 per a tot tipus de conductors, quan no es bonificava la mobilitat obligada. Per contra, el preu base del peatge per a conductors ocasionals passa dels 7,26 euros actuals a 7,79 euros, un augment del 7,3%.

Una altra de les grans novetats de les noves bonificacions a la C-32 sud és la gratuïtat, aquí sí, per a la mobilitat interna entre Calafell i Cubelles. La bonificació s’aplicarà tots els dies de l’any a tot tipus de vehicles, ja siguin motos, turismes o camions de gran tonatge.

L’objectiu, segons defensava el Departament questa mateixa setmana, és convertir aquest tram de l’autopista en una ronda gratuïta alternativa a la C-31, que travessa els municipis de Calafell, Segur de Calafell, Cunit i Cubelles i que registra una mitjana d’uns 22.000 vehicles diaris.

Per a la resta de vehicles que entrin o surtin de Cubelles o Calafell, però que no facin desplaçaments interns a l’anomenada ‘Ronda Penedès’, els preus dels peatges d’accés a aquests municipis s’encareix també un 7,3%. A Cubelles el preu serà de 2,49 euros i a Calefell de 0,73 euros.

A les portes de la marxa lenta per reclamar la gratuïtat total per a la mobilitat obligada, el Govern defensa que els nous descomptes corresponen a l’acompliment d’una demanda que es va acordar a la Taula de mobilitat del Penedès, el passat mes de novembre, amb els alcaldes de la zona.