Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Territori Creatiu de FiraTàrrega 2023 presenta 17 noves propostes artístiques

ACN Tàrrega – Territori Creatiu, el programa d’acompanyament dels processos de creació de FiraTàrrega, presenta en l’edició d’enguany 17 noves propostes artístiques. El 50% són de teatre, el 22% de […]

Agències 02/02/2023

ACN Tàrrega – Territori Creatiu, el programa d’acompanyament dels processos de creació de FiraTàrrega, presenta en l’edició d’enguany 17 noves propostes artístiques. El 50% són de teatre, el 22% de cric, el 17% de dansa i l’11% restant de disciplines diverses com ara instal·lacions o música. Dotze d’aquestes creacions es podran veure a la propera fira que tindrà lloc del 7 al 10 de setembre. La directora artística de FiraTàrrega, Anna Giribet, ha destacat que les “tres potes” de l’edició d’enguany del programa de suport són l’espai, el públic i el mercat. En aquest sentit, ha destacat noms com el de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell, que atansarà la música clàssica a l’espai públic o la companyia La Baldufa, que agafarà el rol de la direcció.

Espai, públic i mercat. Aquests són els tres conceptes a través dels quals FiraTàrrega focalitza aquest any l’acompanyament que Territori Creatiu ofereix als artistes per tirar endavant els seus processos de creació i producció escènica. Enguany hi destaquen propostes on el carrer i l’espai públic són protagonistes, amb artistes i companyies de llarg recorregut i trajectòria que s’arrisquen en formats però també amb noms emergents per donar espai i veu al talent més jove.

L’organització considera que Tàrrega ofereix un entorn i paisatges singulars que permeten disposar d’un ampli ventall de possibilitats per aprofundir en el concepte d’espai en les arts de carrer. La fira vol seguir apostant pel públic que convoca el certamen, un públic amb una llarga trajectòria en arts de carrer disposat a posar-se al servei de la creació i formar part de processos creatius i assajos oberts. FiraTàrrega compta també amb anys d’experiència en acompanyar i assessorar les noves creacions en funció de les seves rutes i possibilitat de mercat. Un procés que té com a objectiu l’aterratge de les produccions al mercat amb les millors garantís de qualitat artística.

Territori Creatiu és el programa de recerca, innovació, capacitació professional, acompanyament de processos creatius i coproducció d’espectacles, des d’on FiraTàrrega posa a disposició de creadors i professionals la seva expertesa en arts escèniques, arts de carrer i espai públic. Així mateix, és l’espai de vinculació creativa amb la ciutadania, el territori i els agents socioeconòmics per tal de generar llocs de confluència, complicitats i sinergia en benefici de la creació escènica i del desenvolupament de la comunitat al voltant del certamen.

El programa està format pels apartats Hivernem, Suport a la Creació i In Situ – (Un)CommonSpaces i compta amb una cinquantena de Còmplices de la Creació que contribueixen a fer viables els projectes artístics i a cobrir les necessitats de producció.