Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

Territori construirà un pas a diferent nivell a la C-53 per a configurar un vial pedalable fins al Castell del Remei

ACN Castellserà/Penelles.-El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat la redacció d’un projecte constructiu per definir un pas a diferent nivell a la C-53, al terme de Castellserà, per tal […]

Avatar
Agències 13/04/2021

ACN Castellserà/Penelles.-El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat la redacció d’un projecte constructiu per definir un pas a diferent nivell a la C-53, al terme de Castellserà, per tal de donar continuïtat a un camí per a vianants i ciclistes entre Penelles (Noguera) i Castellserà (Urgell) fins a la finca històrica del castell del Remei. Aquesta actuació permetrà resoldre una discontinuïtat en aquest vial pedalable, alhora que millorar les condicions de seguretat viària en el seu encreuament amb la carretera C-53. La redacció del projecte s’ha adjudicat per prop de 32.000 euros i un termini de sis mesos. El pressupost de les obres s’estima en uns 160.000 euros.

El castell del Remei és una finca agrícola situada al municipi de Penelles que acull un celler, alhora que diverses edificacions històriques que el converteixen en un punt d’interès turístic i cultural. Està connectat a les poblacions de Penelles i Castellserà mitjançant camins rurals, que actualment tenen un ús senderista i ciclista. La C-53, que forma part de la xarxa bàsica de carreteres de la Generalitat, separa el castell d’aquests dos nuclis. El projecte que ara s’impulsa definirà les actuacions necessàries per construir un nou pas a diferent nivell, en el punt d’encreuament entre el camí i la carretera C-53. A més de l’estructura, el projecte dissenyarà els elements per a facilitar el drenatge. El projecte s’emmarca en les actuacions que està desenvolupant Territori i Sostenibilitat per ampliar la xarxa ciclable arreu de Catalunya i promoure l’ús de la bicicleta, per tal de fomentar una mobilitat més sostenible.