Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 05 de juny del 2023
Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 05 de juny del 2023

Terrassa recordarà les víctimes de la riuada de 1962 amb un memorial escultòric

|

- Publicitat -

ACN Terrassa – L’Ajuntament de Terrassa instal·larà a finals d’any un espai escultòric d’homenatge a les víctimes de la riuada que va afectar gran part del Vallès Occidental la matinada del 25 al 26 de setembre de 1962. Amb el nom ‘Marca d’aigua’, s’ubicarà al Pla de la Corneta, entre els barris de les Arenes, Montserrat i Torres-sana. En aquest espai, al 2012 l’Ajuntament ja va inaugurar un memorial de la riuada, així com un monòlit en record del radiofonista Joaquín Soler Serrano. El pressupost previst per al projecte és de 84.669,60 euros, i la previsió és iniciar les obres abans que acabi l’estiu. Amb aquest projecte es vol retre homenatge les víctimes i les seves famílies, i mantenir-les en el record com a part de la història de la ciutat.

L’escultura serà obra de l’artista local Gabriel Verderi, concebuda com un espai memorial dedicat a totes les persones afectades i per convidar al visitant a ser present en un indret per a la contemplació i la reflexió. L’element està format per diferents elements simbòlics que interactuen en un mateix espai i fan referència a la ciutat, a les rieres i al temps.

Publicitat

Així, utilitza la forma, la llum i l’ombra per fer present de forma poètica el camí de l’aigua, el territori, la memòria i el cicle. Tant la proposta de memorial com la seva ubicació es va presentar a la Comissió de rieres, així com al grups municipals.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió