Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Terrassa netejarà amb hipoclorit sodi diluït els entorns dels centres sanitaris de la ciutat

ACN Terrassa.-Terrassa netejarà determinats espais públics amb hipoclorit de sodi diluït, un producte efectiu i no nociu per a persones i animals. Aquestes actuacions es faran al llarg dels propers […]

Avatar
Agències 20/03/2020

ACN Terrassa.-Terrassa netejarà determinats espais públics amb hipoclorit de sodi diluït, un producte efectiu i no nociu per a persones i animals. Aquestes actuacions es faran al llarg dels propers dies a indrets on hi hagi una afluència remarcable de persones vulnerables, com els entorns dels centres de salut. Posteriorment es podrà aplicar la mateixa mesura a d’altres punts que són especialment freqüentats, malgrat l’episodi de confinament. Ho han decidit els responsables municipals en una nova reunió del Comitè d’Emergència egarenc que s’ha celebrat aquest divendres. Es tindrà especial cura en aplicar el producte a les superfícies que puguin estar en contacte amb les mans de les persones, com baranes o altres elements de mobiliari urbà.

Per altra banda, l’executiu local ha acordat un conjunt de mesures per reduir l’impacte de la crisi del Coronavirus en l’habitatge. Ha habilitat un servei de mediació per a llogaters que necessitin comunicar als propietaris la impossibilitat de pagaments i s’atendrà directament a les famílies que resideixen en pisos públics i no puguin fer front a les quotes. A més, se suspendran els lloguers de locals en edificis protegits que afectin a activitats comercials o empresarials.L’equip de govern també ha acordat centralitzar a l’Edifici Glòries l’atenció ciutadana de Serveis Socials i tancar el punt del carrer Unió. Pel que fa a l’atenció domiciliària, l’Ajuntament garanteix el servei a les 1.850 persones que ara mateix hi estan inscrites i el reforçarà si és necessari.A banda, aquesta nit ha entrat en funcionament el Centre d’Acollida d’Urgència Frederic Soler, que ocupa part de les dependències de l’escola França. Aquest nou servei, gestionat per Creu Roja, s’ha creat davant l’augment de l’ocupació al Centre d’Acollida d’Urgència l’Andana. Disposa de seixanta llits, vints més dels que hi havia a l’altre equipament.A banda, no només obrirà al vespre per pernoctar, sinó que funciona les 24 hores per oferir un recurs de confinament a les persones sense llar. Aquesta nit, hi han passat la nit 42 ciutadans.