Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Terrassa destinarà 2 MEUR a ajudes directes als sectors més afectats per la covid-19

ACN Terrassa.-L’Ajuntament de Terrassa destinarà 2 milions d’euros en ajudes als sectors econòmics i veïns més afectats per la crisi de la covid-19. “Es vol contribuir a crear riquesa, oportunitats […]

Avatar
Agències 05/03/2021

ACN Terrassa.-L’Ajuntament de Terrassa destinarà 2 milions d’euros en ajudes als sectors econòmics i veïns més afectats per la crisi de la covid-19. “Es vol contribuir a crear riquesa, oportunitats i feina per al progrés i desenvolupament de la ciutat”, sosté el consistori. El paquet d’ajudes és una de les mesures principals anunciades aquest divendres durant el Debat d’Estat de la Ciutat. El govern remarca que vol posicionar la ciutat en l’era post-pandèmia per garantir el progrés i benestar de tots els veïns. En aquest sentit, apunta que les prioritats passen per la salut, l’economia, la feina i la protecció social de les famílies vulnerables. La creació de les oficines dels ajuts socials i de la salut són altres projectes anunciats en aquesta línia.

Durant el Debat d’Estat de la Ciutat al Ple municipal, l’alcalde Jordi Ballart també ha destacat el projecte de la futura Casa de l’Esport terrassenc i de l’Hoquei a l’edifici històric de l’antic Ajuntament, al Raval de Montserrat. L’espai ha estat recuperat per convertir-lo en “una referència per a les entitats esportives a la ciutat”.Al mateix temps, Ballart ha anunciat l’inici dels treballs per fer el projecte de cobertura parcial de diferents trams de la Riera del Palau, que es preveu tenir enllestit abans del 2023. “Confiem disposar d’un projecte global de futur, amb solucions viables en tots els sentits”, ha destacat l’alcalde. Després de les accions de neteja de vegetació i de sediments que s’han dut a terme, l’Ajuntament finalitzarà aquest 2021 les accions per instal·lar sensors, pluviòmetres i barreres automàtiques per reduir els riscos d’inundació a diversos punts i definir el Pla Director de Rieres.D’altra banda, tots els grups han aprovat una proposta de resolució que perfila les línies de treball a impulsar els propers anys. Situar les persones al centre de les mesures, millorar l’oferta educativa pública, definir un nou Pla d’Activació Local, reforçar el manteniment de l’espai públic i consensuar polítiques d’educació són alguns dels acords. També hi ha el compromís per evitar les diferències estructurals entre barris i millorar el model d’infraestructures.Fruït d’aquest acord, s’elaborarà un guió de temes per fer seguiment dels acords i avenços, entre el govern municipal i els grups municipals de l’oposició.