Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Tercer dia d’acampada de famílies i treballadors davant Educació contra el tancament de l’Acadèmia Cultura

ACN Barcelona.-Famílies i treballadors de l’escola concertada Acadèmia Cultura de l’Hospitalet de Llobregat acampen des de dilluns davant la seu del Departament d’Educació a la Via Agusta de Barcelona contra […]

Avatar
Agències 12/05/2021

ACN Barcelona.-Famílies i treballadors de l’escola concertada Acadèmia Cultura de l’Hospitalet de Llobregat acampen des de dilluns davant la seu del Departament d’Educació a la Via Agusta de Barcelona contra el tancament del centre. Amb el suport del sindicat CCOO, els concentrats, que ja han passat dues nits en les sis tendes plantades, reclamen la continuïtat d’una escola que compta amb gairebé 350 alumnes i que dona feina a una cinquantena de persones. Recorden que els centres públics del districte de Collblanc-Torrassa, la majoria d’alta complexitat, no podran absorbir els alumnes perquè ja estan “al límit” i que això obligarà a moltes famílies a portar els seus fills a escoles de fora del barri, amb la despesa que això suposa.

L’acampada, que no estava programada, va començar dilluns de forma espontània després d’una protesta convocada per CCOO davant la seu d’Educació. Els concentrats han deixat clar que la seva voluntat es mantenir el campament fins que la Generalitat revoqui l’ordre de tancament de l’escola, contra la que els sindicats han presentat un recurs d’alçada, i que totes les parts s’asseguin a negociar una solució que permeti mantenir obert el centre. Les famílies i el personal de l’escola van presentar fa dues setmanes 3.700 signatures contra el tancament del centre a la seu del Departament d’Educació i s’han reunit amb l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, que, a banda d’oferir-los el seu suport, ja ha reclamat a la Generalitat solucions perquè el tancament de l’Acadèmia Cultura no es tradueixi en un increment de les ràtios per sobre del que marca la llei a les escoles del seu voltant.