Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Telefonica registra un augment del 155% del consum del telèfon fix a Catalunya durant el confinament

ACN Barcelona.-Telefonica va registrar un significatiu augment del 155% del consum del telèfon fix a Catalunya en ple cap de setmana durant el confinament. Aquest espectacular increment es va produir […]

Avatar
Agències 06/04/2020

ACN Barcelona.-Telefonica va registrar un significatiu augment del 155% del consum del telèfon fix a Catalunya en ple cap de setmana durant el confinament. Aquest espectacular increment es va produir el dissabte 28 de març, i està en línia amb la tendència d’ús intensiu de les telecomunicacions arran de l’inici de la crisi del coronavirus, segons la companyia. La resta de dies de la setmana l’augment de l’ús del telèfon fix és més moderat i, per exemple, va pujar un 31% el dimarts 31, últim dia de març. “La recuperació del telèfon fix és un dels múltiples escenaris que està provocant la crisi sanitària i un indicador de com la societat adopta ara pautes de consum responsable de les xarxes de telecomunicacions”, afirma Telefonica.

La setmana passada, l’operadora ja va informar que havia augmentat fins a un 61% el tràfic de veu i un 41% el consum de dades de banda ampla, pel canvi d’hàbits dels usuaris arran del confinament per prevenir contagis del coronavirus i per l’augment del teletreball. Segons va detallar Telefonica, aquests increments es van produir en cap de setmana, mentre que comparat amb un dia laborable normal les trucades van pujar un 30% i la banda ampla -Internet a casa- en un 14%. En el cas de les dades mòbils, el seu ús també continuava sent superior al de la resta de dies de l’any, un 18% en el cas dels dies laborables i un 6% en caps de setmana.