Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Telefònica reafirma l’aposta pel MWC, tot i la caiguda de visitants: “Aquesta edició s’havia de fer”

ACN Barcelona.-Telefónica ha reafirmat l’aposta pel Mobile World Congress (MWC), la fira de referència de telefonia mòbil que se celebra fins dijous al recinte de la Fira de Gran Via […]

Avatar
Agències 30/06/2021

ACN Barcelona.-Telefónica ha reafirmat l’aposta pel Mobile World Congress (MWC), la fira de referència de telefonia mòbil que se celebra fins dijous al recinte de la Fira de Gran Via tot i la caiguda de visitants que s’està notant amb relació a altres edicions. El director general de l’operadora espanyola a Catalunya, José Manuel Casas, ha assegurat en declaracions a l’ACN que, com a soci fundador del MWC, era “molt important” que Telefónica fos en l’any “més complicat”. “Aquesta edició s’havia de fer i hem fet l’aposta per tenir-la”, ha dit. L’empresa de telefonia ha presentat sis demostracions de transformació digital, moltes amb ús de 5G en un dels estands més grans de la fira, -de 952 metres quadrats- que ha rebut un “públic més local” i moltes pimes.

“És un MWC més democràtic. Han pogut venir moltes pimes que no podien altres anys per l’afluència de gent”, ha afegit.Entre les demostracions de l’estand hi havia una solució per millorar la logística dels ports, amb pilots aplicats a Bilbao i Barcelona. En el primer cas, s’ha implementat un sistema que permet reconèixer en temps real les matrícules dels vehicles i les mercaderies encara que les condicions siguin adverses gràcies a tecnologies de visió artificial. El segon, que és un projecte conjunt amb APM Terminals i Mobile World Capital, que connecta amb 5G i de forma nativa les grues del port amb les altres, així com amb els camions i el personal, que rep un avís en temps real quan hi ha risc de col·lisió o atropellament.La cinquena generació d’estàndards de telecomunicacions és molt present en una altra de les aplicacions, en aquest cas aplicada al món de l’esport i amb l’ajuda de la intel·ligència artificial. En concret, s’exposa una realització automàtica d’un partit de futbol en temps real i sense cablejat. Aquesta innovació pot facilitar la retransmissió de partits de segona divisió o d’esports minoritaris.Una altra de les innovacions mostrades són els contenidors verticals on es poden cultivar verdures completament monitorades i amb un sistema que estalvia el 95% d’aigua, amb relació als conreus tradicionals. Aquest cultiu ‘indoor’ té un accés remot, i un entorn digitalment controlat a través de l’Internet de les Coses, el 5G, la ciberseguretat i el machine learning. El projecte, anomenat Vertical Green ja s’està provant en cultius de maduixes a Huelva.