Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Telefónica encén el 5G a Tarragona i l’activarà a una cinquantena de municipis del Camp i l’Ebre

ACN Tarragona.-Telefónica ha encès la xarxa 5G a la ciutat de Tarragona. La cobertura d’aquesta xarxa mòbil de cinquena generació s’anirà desplegant progressivament i està previst que s’activi a 46 […]

Avatar
Agències 17/11/2020

ACN Tarragona.-Telefónica ha encès la xarxa 5G a la ciutat de Tarragona. La cobertura d’aquesta xarxa mòbil de cinquena generació s’anirà desplegant progressivament i està previst que s’activi a 46 municipis del Camp de Tarragona i l’Ebre abans de final d’any. Amb el desplegament de 144 nodes 5G la companyia preveu arribar a un 76% de la població de la província. A més de Tarragona, la xarxa s’activarà a ciutats com Reus, Tortosa, el Vendrell o Cambrils, però també en poblacions més petites de poc més d’un miler d’habitants de les deu comarques. En aquesta primera fase es llança la xarxa 5G amb arquitectura NSA (Non Stand Alone), per desplegar la xarxa 5G SA (Stand Alone) quan la tecnologia estigui plenament disponible l’estandardització.

La presentació de l’encesa 5G a la ciutat de Tarragona l’han fet el regidor de Noves Tecnologies, Jordi Fortuny, i el director territorial de Telefónica a Cataluny, José Manuel Casas. Fortuny ha destacat que la millora de la competitivitat que suposa per al sector econòmic i també de les noves competències i habilitats digitals que requereix per treure-li partit”. Telefónica fiança la xarxa mòbil 5G a Tarragona en la seva xarxa de fibra d’alta qualitat que està disponible per al 90,32% de llars i negocis de la ciutat, de manera que el 5G complementa a la fibra per tenir la millor navegació en mobilitat.